Nintendo kan lansera uppgraderad Switch 2021

Nintendo kan lansera uppgraderad Switch 2021

Det finns mycket hype kring Xbox Series X och PlayStation 5 som lanseras senare i år, men det har inte funnits något ord om någon form av uppgradering från Nintendo för Switch. En ny rapport säger att man är på väg till nästa år, dock.

Nintendo siktar enligt uppgift att lansera en uppgraderad Switch 2021 tillsammans med en “massa” av nya spel tillverkade av Nintendo själv. säger att specifikationerna för den uppgraderade Switch inte är färdiga än, men att Nintendo har övervägt en mer kraftfull CPU och ett 4K-stöd.

Det förväntas att det skulle finnas flera nya spel från Nintendo och andra studior som lanseras ungefär samtidigt som den här uppgraderade Switch. Dessa spel skulle täcka ett antal spelare, inklusive mer avslappnade titlar samt spel för mer hardcore-spelare.

Nintendos planer på att lansera nya spel tillsammans med en uppdaterad Switch nästa år hjälper till att förklara årets lättare släppschema för spel för den befintliga Switch-hårdvaran.

Nintendo Switch är nu tre och ett halvt år gammal och har inte fått några betydande uppgraderingar. Förra året lanserade Nintendo en Switch Lite med en mindre formfaktor och en uppdaterad vanlig switch med bättre batterilivslängd, men den ryktade nya Switch kommer nästa år låter som en mycket större uppdatering.

Med den nuvarande generationen släppte både Microsoft och Sony nya “halvsteg” -konsoler som var kraftfullare versioner av Xbox One och PlayStation 4, och det är vad den här uppgraderade Nintendo Switch låter som. Det kommer sannolikt att vara dyrare än den vanliga Switch, men det finns sannolikt en hel del dedikerade Switch-spelare som gärna skulle plocka ner för en mer kraftfull modell med en högre upplösning.

Låter den här uppgraderade Nintendo Switch som något du skulle vara intresserad av?