Nintendo Switch byts till en Android-surfplatta

Nintendo Switch Android Tablet

Det kan bara finnas några få speltelefoner tillgängliga, men vi tror att fler OEM-tillverkare, särskilt de som är baserade i Kina, kommer att komma med nya modeller de närmaste månaderna. Vissa hardcore-spelare kan fortfarande vara beroende av sina dyra spelkonsoler men andra kan långsamt byta till bärbara enheter som Nintendo Switch. Den nya handhållna spelkonsolen från Nintendo klarar sig bra på marknaden. Det körs inte på Android men ett enkelt hack kan förvandla din Nintendo Switch till en Android-surfplatta.

Nintendo Switch kör för närvarande på ett Nvidia Tegra-chipset. Det kan använda Android genom att helt enkelt göra några mods i Switch-systemet.

Linux har portats nyligen så det är bara vettigt att Android kommer nästa. Vi är bara inte säkra på om det fungerar och kör Android som det borde.

En XDA-utvecklare (@ByLaws) försöker göra Nintendo Switch Android-surfplatta möjlig. Det är ännu inte slutgiltigt eftersom det fortfarande finns några problem men vi tror att enheten kan starta Android.

Drivrutiner skrivs fortfarande. Vi vet att Android kan implementeras men naturligtvis inte utan problem. Vissa nuvarande drivrutiner kan användas så vi föreslår att devs tittar på och Switch operativsystem och ser vad som kan ändras. Istället för att komma med originalkoder är det bäst att den aktuella koden inspekteras eller redigeras vid behov.

VIA: XDA-utvecklare