Noki, det smarta, europeiska och lätta att installera lås (foton och videor)

Noki, det smarta, europeiska och lätta att installera lås (foton och videor)

Noki det är den första smart lås producerad i Europa och gjord för vår kontinent: projektet, trots att det fortfarande saknas 30 dagar från slutet av insamlingen på Kickstarter, har redan mer än fördubblat sitt mål och kommer därför att bli verklighet.

Noki är faktiskt byggt för att anpassa sig till europeiska lås och dess dimensioner är inte slumpmässiga, men lämpliga för europeiska lås, vilket möjliggör en ganska enkel installation, som du kan se i en av gifs i galleriet i slutet av artikeln.

LÄS OCH: Kafferostning har aldrig varit så smart

Produkten är baserad på denna låda, utrustad med Bluetooth, som öppnar dörren när du närmar dig att kommunicera med din smartphone (med en räckvidd på 10 meter), men tack vare en bro utrustad med Wi-Fi-anslutning du kan kontrollera status även på avstånd och eventuellt öppna den.

Vi specificerar det lådan är endast placerad inuti därför kan det inte lätt brytas för att komma åt nyckeln: din dörr på utsidan ser ut som alla andra. Noki fokuserar starkt på säkerhet och använder mjukvaruprotokoll hämtade från internetbank, så mycket att virtuella nycklar bara finns i Noki och i appen, så de finns därför inte på företagets servrar.

Många av paketen för att köpa Noki har redan sålts (här länken till Kickstarter) och det mest praktiska att satsa på just nu är kanske 199 € -kombinationen, vilket ger dig en Noki och en bro som kommer att anslutas till ett eluttag 10 meter från huvuddelen för att utöka dess kapacitet.