Nokia 9 PureView får tidig uppdatering som lägger till Face Unlock

Nokia 9 PureView får tidig uppdatering som lägger till Face Unlock

Telefonen har inte ens nått konsumenternas händer men Nokia 9 har redan en uppdatering. Nej, det finns ingen ny modell eller variant tillgänglig utan endast programuppdatering som förväntas förbättra den nya telefonens prestanda. Vi kan inte säga telefonens ursprungliga prestanda eftersom den är relativt ny men uppdatering eller förbättring är alltid välkommen.

Vi kan förvänta oss några förbättringar på kamerasystemet, trots allt finns det fem kameror på baksidan. Nya säkerhetsuppdateringar har lagts till liksom Face Unlock. Ändringarna kommer att läggas till via en OTA-uppdatering som kommer att rulla ut till Nokia 9-telefoner när som helst nu.

HMD Global Juho Sarvikas delade de goda nyheterna som kommer att förbättra ytterligare Nokia 9 PureView Android-telefonen. Exec delade att massor av uppdateringar är inriktade på bildkvalitetjustering. Vissa Nokia 9-användare har redan fått uppdateringen som XDA-utvecklaren Eric Hulse.

Vår XDA-källa sa att TrulySecure ansiktsigenkänning har integrerats i Nokia 9. Andra Nokia-telefoner förväntas också få samma uppdatering.

Säkerhetsfunktionen är relativt lätt att installera. Lägg bara till det som med en ny fingeravtrycksprofil. Det finns dock en nackdel: du kan inte använda den för mobilbetalningar.

HMD har också lagt till de senaste säkerhetsuppdateringarna, men det är inte klart om det är patchar i februari eller mars. Vi har just delat med dig den senare och vi vet att de bara är redo för Essential Phone och Google Pixel-telefonerna.

VIA: XDA-utvecklare