Nokia presenterar den senaste utvecklingen i sitt bilsystem här

Nokia presenterar den senaste utvecklingen i sitt bilsystem här

De Bilar, såväl som de flesta enheter, föremål och prylar som vi handlar dagligen med, kan de inte längre begränsa sig till att utföra den funktion som de ursprungligen föddes för: den “smarta” filosofin har faktiskt nu omfamnat alla sektorer i vår livet och tillverkare och utvecklare kan inte låta bli att visa sitt intresse för bilsektorn.

I samband med Paris Motor Show, verkligen, Nokia missade inte chansen att visa den senaste utvecklingen av Här, sitt eget navigationssystem redo att integreras direkt i fordon.

LÄS OCH: Nvidia och Honda samarbetar för att sätta Android på företagets bilar

De sista etapperna av utveckling Nokia Här verkar ha fokuserat på systemets anpassningsförmåga, ur olika synvinklar: först och främst har det sätt på vilket information förts till föraren genomgått en viktig uppdatering. Här kan faktiskt nu stödja olika typer av visa, bland vilka möjligheten att visa navigationsinformation i transparens på glaset, så att föraren inte tappar koncentrationen på vägen ens ett ögonblick.

Navigatorn kommer också att kunna anpassa sig till sammanhanget där du kan komma och hitta dig själv under resan: om bilen börjar ta slut på bensin kommer systemet att markera alla bensinstationer närvarande längs vägen. Passagerare kommer också att kunna interagera med sin smartphone eller surfplatta föreslår möjliga stopp o platser att besöka, som föraren kan acceptera eller vägra genom att se, om nödvändigt, automatiskt uppdaterad rutten att följa.

De senaste nyheterna, men inte mindre viktiga än de andra, gäller också publiceringen av en speciell SDK, ett kit genom vilket utvecklare kommer att kunna utöka funktionerna i Nokia Here, och tack vare vilka biltillverkare kommer att kunna integrera tjänsten och anpassa den, kanske lägga till den i Apple CarPlay eller Android Auto.

GATA: Engadget