Nuvarande spel kommer att se ut, spela bättre på Xbox One X

Current Games Will Look, Play Better on Xbox One X

Microsofts Xbox One X kommer att inleda en ny era av 4K-spel när den kommer i höst. Men du behöver inte köpa nya spel för att dra nytta av dess kraft och prestanda: Befintliga spel kommer att förbättras för att stödja Xbox One X.

“Jag är stolt över biblioteket med spel som finns idag på Xbox One”, noterade Microsofts Phil Spencer under sitt E3-presskonferens söndag kväll. ”Av dem kommer att dra nytta av [additional] prestanda och kraft när du spelar dem på Xbox One X. ”

Men som han noterade kommer Microsoft inte att stanna vid 100 procent kompatibilitet och några subtila prestandaförbättringar över hela linjen. Många befintliga Xbox One-speltitlar kommer att förbättras nu och i framtiden för att bättre utnyttja den nya konsolens unika funktioner.

Spencer listade sedan några spel förstapartsspel som kommer att uppdateras för Xbox One X:,,, och kommer alla att uppdateras med 4K-grafik och gratis.

Jag antar att detta innebär att speltillverkare kommer att kunna ta betalt för en 4K-uppgradering. Och många väljer naturligtvis helt enkelt att lämna sina spel som de är. Men Spencer sa också att över 30 speltillverkarpartner redan planerade att uppdatera befintliga spel till 4K för Xbox One X – och gratis – under de kommande månaderna. Så köpare av den nya konsolen bör vara snygga för framtiden.

Spencer nämnde specifikt att,,, och kommer att vara bland dem som erbjuder gratis 4K-uppgraderingar.

Spel som tillhandahåller 4K-grafik kommer att noteras av varumärket “Xbox One Enhanced”, sa han.

”Du har antagligen redan ett stort bibliotek med titlar som du äger idag som automatiskt blir bättre på Xbox One X, avslutade han.

Det finns ditt värdeförslag där, folkens: En lysande, fläktvänlig strategi som gör hela Xbox-plattformen bättre för alla.