Officiell Oculus Quest 2: 100 € mindre än den första, 2 gånger kraftfullare, tillgänglig idag (uppdaterad)

Officiell Oculus Quest 2: 100 € mindre än den första, 2 gånger kraftfullare, tillgänglig idag (uppdaterad)

Oculus Quest 2 det är officiellt, och det är verkligen ett odjur jämfört med sin föregångare. Det finns många steg framåt som vi försöker förklara nedan.

Oculus Quest 2 utnyttjar a vit färg, mjukare än den första modellen. Strukturen i sig är mer kompakt och också lättare: den går från 571 g till 503 g. Verkligen inte dåligt, med tanke på att på hårdvarunivå finns framsteg i praktiskt taget alla sektorer.

Basmodellens interna minne är den klassiska 64 GB-klippningen, men för dem som är intresserade av att spendera mer finns det också 256 GB-varianten, dubbelt så stor som den första Quest. Öka RAM-minnet, från 4 till 6 GB, och blir bättre processorn. Den här gången, istället för en generisk Snapdragon 835, hittar vi en Snapdragon XR2, en SoC designad uteslutande för virtual och augmented reality.

Tekniska funktioner

Skärm: 1832 x .1920 pixlar per öga, LCD-skärm med snabb omkopplare, 72 Hz (90 Hz kommer snart)

Processor: Qualcomm Snapdragon XR2

Minne inre: 64/256 GB

Bagge: 6 GB

Audio: 3D-positionshögtalare, 3,5 mm-uttag

Spårning: Oculus Insight, 6 grader av frihet för huvud- och handspårning

Vikt: 503 g

Styrenhetens vikt: 162 g vardera

Mått: 191,5 mm x 102 mm x 142,5 mm (vikat bälte), 191,5 mm x 102 mm x 295,5 mm (bältet helt utdraget)

Mått: 90 x 120 mm

Laddningstid: 2,5 timmar

Interpupillärt avstånd: 58, 63 och 68 mm

Skärmen är inte längre en OLED. Vissa kommer att ta upp näsan, men andra VR-lösningar har också gått mot LCD-lösningar. Å andra sidan ökar upplösningen: den går från 1 440 x 1 600 pixlar per öga för den första Oculus a 1832 x 1 920 pixlar per öga, a 50% fler pixlar då. Uppdateringsfrekvensen för panelen just nu är 72 Hz, men uppenbarligen 90 Hz-stöd kommer senare.

Också rörelsekontrollerna har förnyats. Deras utseende är något annorlunda och under huven döljer de olika förbättringar. Men Oculus Quest 2 stöder också handspårning, redan testad i beta på den första modellen. På programvarusidan påpekar vi att den här gången Oculus Quest 2 kräver åtkomst via ett Facebook-konto. Det är verkligen VR-plattformen för Zuckerberg-företaget. Med kabel Oculus Link, tillgänglig i butiken i förbeställning för € 99, ​​är det då möjligt att använda den på PC som om det vore en Oculus Rift.

Produktion och pris

En av de mest överraskande punkterna hos den här betraktaren? Priset. Grundmodellen kostar dig 349 €, 100 € mindre än originalmodellen. Och praktiskt taget allt har förbättrats! 256 GB-modellen kostar istället exakt lika mycket som den första Oculus Quest, eller 449 €. Det finns också olika tillbehör, inklusive Elite-remmen på 49 €, utrustad med ett justerbart hjul och Elite-remmen med batteri och fodral, vilket ökar tittarens totala räckvidd till 139 €. Det finns också många andra tillbehör. Allt är i förbeställning på den officiella webbplatsen här. Leverans är planerad här i Italien för 15 oktober nästa men den faktiska lanseringen är idag 13 oktober. På Amazon du kan köpa båda modellerna med ovan angivna priser.

Oculus Quest 2-video

Spel

Några av de mest populära Quest-titlarna får gratis uppdateringar som en del av paketet “Nyligen förbättrad för Quest 2”. Detta paket finns tillgängligt i Quest-butiken. Quest-ägare ser att dessa uppdateringar kommer till Quest 2 automatiskt. Här är några av uppdateringarna från utvecklarna:

– överleva i det postapokalyptiska Arizona med de tre överlevande följeslagarna. Uppdaterad grafik och förbättrad Zombiefysik. Utvecklat av Vertigo Games.

– E McNeills VR-duellspel med förbättrad renderingsupplösning, skuggning och förbättring av partikelsystemet.

nya strukturer och LOD på längre avstånd gör att spelare kan utforska och fördjupa sig mer i detta VR-pusseläventyr under ett dystopiskt sci-fi kallt krig Utvecklad av Vertical Robot.

Skarpa bilder, högre upplösning och bättre bildformat för att vägleda Trover i strid igen.

i denna helt interaktiva och ständigt växande upplevelse utvecklad av Aldin Dynamics kommer du att kunna uppleva sann magi. Med förbättrad trohet går Quest 2 in i en magisk värld med realtidsbelysning och efterbehandling för realistiska ljuseffekter, mer interaktiva objekt, partikeleffekter, superupplösning och mer.

Foto

Valfria tillbehör

Oculus Link (€ 99 EUR): Få åtkomst till din dators VR-bibliotek med Oculus Link, en höghastighetsfiberkabel (5 meter USB 3 Type-C) som ansluter din speldator som är kompatibel med Oculus Quest eller Quest 2-headset. flexibel låter dig spela ett brett utbud av spel från Oculus Rift-biblioteket;

Fall för Quest 2 (€ 49 EUR): ta den med dig eller lägg den bort. Detta lätta fodral erbjuder robust skydd både hemma och på språng. Vadderad interiör passar Quest 2 med Elite Strap eller Elite Strap med batteri, två Touch-kontroller, laddkabel och nätadapter;

Elite Strap for Quest 2 (€ 49 EUR): Rem utformad för att förbättra stödet med en snabb vridning av justeringshjulet. Med större balans och förbättrad ergonomi är det möjligt att hålla upp och ner i VR oavsett vad som händer;

Elite Strap för Quest 2 med batteri och fodral (€ 139 EUR): Ta ditt spel till nästa nivå med mer komfort och speltid. Detta ergonomiska band har utformats för att öka stödet med en snabb vridning av justeringshjulet. Det inbyggda batteriet ger dig ännu mer kraft, upp till dubbelt så lång livslängd för Quest 2, så att du kan hålla fokus från början till det sista uppdraget;

Quest 2 Fit Pack (39 EUR): Detta kit innehåller ett par ljusblockerare och två utbytbara ansiktsgränssnitt för större eller smalare formade ansikten.