Öl kan vara “bra” för hjärnan, säger vetenskapen

Öl kan vara

där öl, även om det är bra, välsmakande och uppfriskande, är det verkligen inte en drink som är känd för att ha speciella fördelaktiga egenskaper. Nu ska en ny studie publicerad i Journal of Agricultural and Food Chemistry motbevisa, åtminstone delvis, även detta koncept.

I själva verket skulle det vara närvarande i öl Xanthumolus, en molekyl antioxidant, båda kända för att ha förebyggande effekter mot cancer eller inflammation, båda för sin kardioskyddande funktion.

LÄS OCH: PicoBrew: hemlagad öl, med ett minimum av ansträngning

I synnerhet det Xanthumolus vara en flavonoid skulle kunna motverka oxidationsmedlen (ROS), som oftare bildas i hjärnan som utsätts för den oxidativ stress. Detta betyder inte att dricka liter öl kommer att säkra våra nervceller, tvärtom.

Studien som fokuserar på denna molekyl och hur den interagerar med vår kropp kan ligga till grund för framtida behandlingar för neurodegenerativa sjukdomar som Alzheimers och Parkinsons sjukdom, men kom ihåg att föreningen i fråga finns i minimala mängder i öl och dess effekter avbryts verkligen av alkohol.

Gata