OnePlus 7 Pro får uppdatering för att ta itu med ghost touch-problemet, säger OnePlus

OnePlus 7 Pro får uppdatering för att ta itu med ghost touch-problemet, säger OnePlus

Efter att ha erkänt förra veckan att vissa OnePlus 7 Pro-ägare hade problem med ghost touch, har OnePlus nu gett en uppföljning av situationen.

OnePlus säger att det har fått “begränsade rapporter” av OnePlus 7 Pro-ägare som lider av fantomkranar och att det kommer att släppa en firmwareuppdatering under “kommande veckor”. Problemet får skärmen att tro att den berörs när den inte är, med slumpmässiga kranar uppe på skärmen.

Många säger att appen CPU-Z är ett bra sätt att testa om din OnePlus 7 Pro har problem med ghost touch. De som får dessa fantomkranar säger att inaktivera OP7 Pro: s NFC-radio kan vara en tillfällig fix medan vi väntar på att OnePlus ska distribuera denna firmwareuppdatering som förhoppningsvis kommer att lösa problemet för gott.

OnePlus sa också idag att det har fått “begränsade rapporter” om andra pekskärmsproblem med OnePlus 7 Pro, som att hörnen på skärmen inte svarar. En programuppdatering kommer att släppas för att lösa dessa problem.

En av höjdpunkterna i OnePlus 7 Pro är dess skärm, med OnePlus som uppskattar OP7 Pro: s stora, notchless skärm med en 90Hz uppdateringsfrekvens. Det, kombinerat med det faktum att det viktigaste sättet du interagerar med OP7 Pro är dess skärm, gör dessa ghost touch och andra pekskärmsproblem ett problem för det nya flaggskeppet. Förhoppningsvis kommer dessa uppdateringar snart för att lösa problemen en gång för alla.