OnePlus säkerhetsöverträdelse av data bekräftat, användare varnade redan

OnePlus Security Breach

OnePlus lever efter mottot “Never Settle” och arbetar därför för att åtgärda ett säkerhetsbrott som nyligen inträffade. Vi är ganska säkra på att företaget inte ville att det skulle hända. Det är ärligt nog att informera konsumenten om att det har hänt. Överträdelsen inträffade särskilt i processen med att ta emot butiksorder. Det var begränsat till beställningsinformation för användarna så det är fortfarande goda nyheter. Kontoinformation med OnePlus, lösenord och betalningsinformation inkluderades inte.

Meddelandena till användarna skickades ut av OnePlus Security Team. Detta brott avslöjade viss information inklusive namn, kontaktnummer, leveransadresser och e-post. Offren hade redan meddelats om problemet redan innan OnePlus-teamet meddelade de olyckliga nyheterna.

Det här är inte första gången vi hörde av ett brott inom OnePlus. Förra året påverkade ett kreditkortsäkerhetsbrott cirka 40 000 OnePlus-kunder. Då uppmanades användarna att kontakta sina respektive kreditkortsföretag för att få avgifterna omvända. Det var ett stort slag för OnePlus när det gäller kundernas förtroende.

OnePlus senaste säkerhetsöverträdelse kan få större inverkan eftersom det återigen hände i webbutiken. OnePlus-utvecklare sa att det var ett resultat av “skräppost och phishing-e-postmeddelanden” som sprids idag. Det finns många e-postmeddelanden som förmodligen kommer från OnePlus som faktiskt är falska.

Som med förra året är OnePlus Security-teamet redan ”. OnePlus Security-anställd Ziv C. ber om ursäkt för problemet,

OnePlus publicerade också information på FAQ-sidan och sa:

[timelin]