OPPO: s 10x hybridoptisk zoomteknik lanseras snart

OPPO F19 Design

Tidiga designskisser av OPPO F19 publicerades förra månaden. De avslöjade 10x förlustfri zoomteknik som förväntas bli revolutionerande inom bildområdet. Företagets nästa flaggskeppstelefon beräknas inte förrän under andra halvåret, men detaljer läcks ut. Tidigare noterade vi att telefonen kan ha full skärm utan ett hack, en fingeravtryckssensor på skärmen och en selfie-kamera under skärmen. Och nu får vi en bekräftelse på att 10x zoomteknologi verkligen kan införlivas i telefonen.

OPPO kommer att vara värd för en speciell händelse imorgon den 16 januari. ‘Oppo Future Technology Communication Conference’ kommer att vara startpunkten för OEM: s senaste teknologier. Vi ser fram emot den 10 gånger förlustfria patografin som tidigare visats i de läckta patenten.

Vi är inte säkra på hur 10X zoom kommer att fungera men det sägs erbjuda “förlustfri zoomning”. OPPO har befogenhet att införa sådant eftersom det redan 2017 på Mobile World Congress lanserade en 5X optisk zoomteknik som utnyttjar det dubbla bakre kameralinssystemet.

OPPO antas använda en periskopmodul som teleändlins. Den senare minskar linsstorleken genom att bryta ljus på bildsensorn. OPPO lägger till en OIS-optisk antiskakning så att bildkvaliteten bevaras även efter att den femfaldiga optiska zoomen har använts.

OPPO har ökat finansieringen till sin forsknings- och utvecklingsarm. I år kommer budgeten att gå från fyra miljarder till tio. Mer kommer att läggas till i framtiden. OPPO förväntas öka investeringarna under de kommande åren eftersom det planerar ytterligare expansion.

VIA: MyDrivers