Pixel 4 kan ge stöd för breda färger för Google Camera

Pixel 4 kan ge stöd för breda färger för Google Camera

Medan avancerade Android-smartphones kan skryta med utan tvekan bättre mobilkameror jämfört med iPhones, finns det en aspekt där Apple har kunnat slå dem. Generellt sett har de nyare iPhonerna bättre möjlighet att fånga ett större antal färger. Men det kan förändras när Google Pixel 4-enheten kommer ut eventuellt senare i år. Det beror på att vissa människor upptäckte en kod i Google Camera-appen som skulle möjliggöra något som kallas P3-färgfångst för brett spektrum.

Folket på XDA Developers förklarade varför iPhones i allmänhet är bättre när det gäller att fånga färger. I grund och botten kan de göra det i P3-spektret som är 25% större än sRGB-färgutrymmet som Android-telefoner har. Bilder som tagits på iPhones och sedan visats på en Android-skärm visar inte precis de mer levande färgerna. Detta beror inte bara på bristen på färghantering i Android-apparna utan också på att det inte har den breda färginspelningsförmågan.

Google har just förra månaden meddelat att breda färgfoton äntligen kommer till Android men när det kommer att hända lämnade de det i luften. Det fanns några läckor som indikerade att Pixel 3 skulle ha en inbäddad färgprofil för Display P3 men som inte lyckades.

En av de äldre medlemmarna i XDA-communityn hittade kod i Google Camera-appen som möjliggjorde vidsträckt P3-färgfångst. Den utvecklaren, cstark27 skapade en byggnad som kunde testa den och naturligtvis är resultatet att den kunde fånga färger utanför sRGB-färgutrymmet.

Antagandet nu är att förändringen kommer med Google Pixel 4 eftersom de också bygger upp det för att ha radikala nya kameror. Att ha stöd för bredfångstfångst skulle vara pricken över i. Låt oss vänta och se.