Pixel 4a 5G, Pixel 5 kommer att vara prisvärd med mellanspecifikationer

Google Pixel 4a 5G 128GB Black

Google Pixel-linjen introducerar två nya telefoner under de kommande veckorna. Inget behov av bekräftelse eftersom teknikjätten har retat och delat information om paret. Officiellt kommer smartphonesna att kallas Pixel 5 och Pixel 4a 5G. En Pixel 5S sågs med dubbla bakre kameror och samma design tidigare men vi tror inte att den kommer att nå marknaden. Google Pixel-evenemanget har planerats den 30 september och vi får se de nya 5G-telefonerna och Chromecast den dagen.

Båda enheterna har nämnts flera gånger här. Färger och priser läckte ut före lanseringen. De gick igenom FCC-certifieringen och antydde att en överhängande lansering. Vi berättade också vad vi hittills vet: dubbel kamera, Qualcomm Snapdragon 765G-processor, 6 GB RAM, 3,5 mm hörlursuttag, premiumskärm och 90Hz uppdateringsfrekvens OLED-skärm för bland annat Pixel 5.

Om du kanske kommer ihåg publicerades lanseringsdatum av misstag av den franska Google-bloggen. Ett lanseringsdatum den 8 oktober noterades också. Nu lär vi oss telefonen, eller åtminstone släpps Pixel 4a 5G den 15 oktober.

När det gäller prissättning kommer Google Pixel 4a 5G 128GB Black-modellen att kosta £ 499 ($ ​​639 USD). Det är “överkomligt” om du ska jämföra det med premiumflaggskepp från Samsung eller Huawei men vi ser fram emot 499 $ i USA. Intressant är att sidan på BT Mobile fortfarande är uppe. En produktbeskrivning faller ner och avslöjar lite information som vi redan känner till som ett ”hjälpsamt pris”, Night Sight-läge, ett kamerasystem med dubbla exponeringskontroller och Live HDR +, 24-timmarsbatteri med tillstånd av Adaptive Battery, nya Google Assistant och anpassningen -tillverkat Titan M-chip för säkerhet för känsliga data och operativsystemet.

Roland Quandt (@rquandt) delade också lite information. Pixel 4a 5G kommer att säljas för 499 Euro i antingen svart eller vitt. Pixel 5 blir 629 euro i svart och grönt. Med ett så överkomligt pris gissar vi Pixel 4a 5G kan konkurrera med OnePlus Nord och andra Snapdragon 765G-drivna 5G-smartphones som Vivo S7 5G, Redmi K30 och Realme X50.