Pizza, Xiaomi och mandolin! Den kinesiska (och europeiska) rampljuset från den kinesiska tillverkaren

 Pizza, Xiaomi och mandolin!  Den kinesiska (och europeiska) rampljuset från den kinesiska tillverkaren

Det är ingen hemlighet som Xiaomi gör steg under de senaste åren, särskilt på den gamla kontinenten. Låt oss lägga ett ögonblick åt sidan att vi pratar om en av de 5 mest framgångsrika smarttelefontillverkarna i nivå global: den kinesiska tillverkarens erövringsmarsch in Europeiska marknaden fortsätter oförskräckt, till ljudet av symboler “+“I balansräkningsprocenten.

Under fjärde kvartalet förra året konsoliderade Xiaomi en marknadsandel av 23%, tar tag i andra position bakom Samsung, och överträffar Huawei och Äpple. 66% av årlig tillväxt det är ett beslut: Xiaomis affärsmodell det fungerar även på en marknad långt ifrån sitt ursprung, och företaget verkar inte ha någon avsikt att släppa taget. Om vi ​​sedan tittar på de enskilda staterna är klyftan ännu mer markerad.

I Frankrike den uppmätta tillväxten berör 70%, medan i Vackert land andelen når en svindlande siffra på 206%, närmar sig snabbt den ståndpunkt som intagits sedan åren Huawei. Den senare var offer för en mycket stark regression på många av de viktigaste europeiska marknaderna registrerar procentsatserna för involvering från -10% till -45% finns i Tyskland. Xiaomi har tagit bort ett mycket kraftfullt inlägg och Huawei verkar ha känt slaget. Årgången 2019 måste ha varit hit för KO?

LÄS OCH: Moto razr visar sig inte vara resistent

På de övre våningarna i rankingen blir emellertid kampen om dominans på marknaden alltmer utkämpad. Jättarna Samsung och Apple verkar inte vara villiga att sälja sina naturlig fördelaktig position (erövrade genom åratal av försäljning på den gamla kontinenten), och de är faktiskt inte rädda för att slå tillbaka genom att lansera alltmer förfinade och kompletta produkter på marknaden. Istället verkar det inte finnas någon historia för alla andra; varumärkets kraft Nokia representerar nu en bleknad målning, lakmustest av ett företag som tappat sin identitet genom åren, liksom alla andra företag som av en eller annan anledning inte har lyckats hugga ut en stabil bit av marknaden.

Glad att dela att Xiaomi var den snabbast växande smarttelefonförsäljaren bland de fem bästa leverantörerna i Spanien, Frankrike, Italien och Tyskland under Q4 2019, enligt @Canalys. #NoMiWithoutYou pic.twitter.com/B4i9p4pDjv

– Wang Xiang (@XiangW_) 6 februari 2020