PlayStation nu för att lägga till PlayStation 4-spel i år

PlayStation Now to Add PlayStation 4 Games This Year

Det verkar som om Sony inte kommer att ta Microsofts Xbox Game Pass-tjänst liggande: PlayStation Now kommer att börja erbjuda PS4-spel senare i år.

Som du kanske vet är PlayStation Now en streamingtjänst som för närvarande erbjuder prenumerationsbaserad åtkomst till nästan 500 PlayStation 3-titlar. Tjänsten är tillgänglig för spelare på PlayStation 4-konsolen och på Windows-baserade datorer och har varit en stor skillnad för PlayStation-plattformen.

Men då meddelade Microsoft Xbox Game Pass för några veckor tillbaka. Den tjänsten, endast tillgänglig på Xbox One, ger tillgång till över 100 Xbox One- och Xbox 360-spel vid lanseringen. Och till skillnad från PS Now kommer spelare att behöva ladda ner dessa spel till sina konsoler för att spela dem. På den goda nyhetsfronten, till $ 9,99 per månad, är Xbox Game Pass halva månadspriset för PS Now.

Idag meddelade Sony att de kommer att ta PS4-spel till PS Now senare i år. Schemat är inte helt klart – faktiskt, det hela är ganska vagt – men begränsad testning börjar snart med slumpmässigt valda men aktiva PS Now-prenumeranter.

“Alla spel i tjänsten, inklusive PS4-spel, kommer att ingå i ett enda PS Now-abonnemang”, säger Sony. ”Vi delar mer information när vi närmar oss lanseringen, så håll ögonen öppna … Dessutom använder PS Now molnsparande, så att du kan starta ett spel på PS4 och fortsätta spela på en annan PS4 eller till och med en Windows-dator (eller vice versa). ”

Det är stora nyheter. Och det gör PlayStation till en säkrare satsning i en tid då Microsoft verkligen kämpar för att definiera varför Xbox är det bättre alternativet.

Märkt med PlayStation 4, PlayStation Now