Preventivmikrochipet som varar sexton år (och kan också användas för andra läkemedel)

Preventivmikrochipet som varar sexton år (och kan också användas för andra läkemedel)

Om ett chip tillät dig att få långvarig preventivmedel utan att ens behöva tänka på det, skulle du då få det implanterat? Det här är frågan från MicroCHIPS från Lexington, Massachusetts, ett företag som utvecklar ett mikrochip som ska implanteras under huden för att fungera som ett preventivmedel.

Chipet är bara 20 x 20 x 7 millimeter stort och är utformat för att hålla i 16 år, eller ungefär hälften av den kvinnliga bördiga perioden, under vilken det kommer att administrera 30 milligram per dag levonorgestrel, en förening som redan används i många hormonella preventivmedel, inklusive akuta. Om du vill avbryta effekterna, stäng bara av chipet med lämplig fjärrkontroll (snälla, tappa inte det).

Konsekvenserna av denna leveransteknologi går uppenbarligen utöver enkel preventivmedel, eftersom den kan användas för att frigöra någon form av schemalagd medicin från någon långtidsvård, såsom diabetes.

Hittills har marker också testats på människor i en klinisk prövning, där de skulle leverera osteoporosläkemedel till kvinnor efter klimakteriet. På detta sätt har det visat sig att tekniken fungerar utan att producera immunreaktioner och att det inte tar mer än 30 minuter under lokalbedövning att implanteras.

Några små logistiska problem kvarstår, till exempel kryptering av chipkoden för att säkra trådlös data, men uppenbarligen fungerar allt som det ska. Nu bara godkännande av Livsmedels- och läkemedelsadministrationer (FDA) för att fortsätta testfasen med hopp om att få chips på marknaden senast 2018.