Qualcomm engagerade sig alltmer i IoT

Qualcomm engagerade sig alltmer i IoT

I anledning av Editors Week, ett självförmedlat evenemang, Qualcomm och särskilt dess specialiserade avdelningar i trådlösa nätverk, tog tillfället i akt att göra en bedömning av deras engagemang förInternet of Everything, den speciella 360 ° -visionen för att närma sig IoT.

Tack vare samarbetet med andra stora företag som Ayla Networks, Exosite, Kii, Proximetry, Temboo, Xively av LogMeIn utvecklingen av nya enheter som använder Wi-Fi med IoT-metod det blir lättare och lättare för producenterna och en demonstration kommer också med den senaste uppdateringen av AllPlay-protokollet, utformat för strömmande musik mellan smartphone och högtalare.

Dessa samarbeten, liksom införandet av nya hårdvarulösningar (QCA401x och QCA4531) lovar tillkomsten av smarta enheter anslutna på ett alltmer effektivt och kostnadseffektivt sätt.

LÄS OCH: ARTIK: Samsungs open source-universum för IoT

Qualcomms framgång inom Internet of Everything demonstreras också av spridning av dess protokoll och hans komponenter på alla typer av smarta enheter, från högtalare till bärbara enheter, passerar genom bilar och medicintekniska produkter.

Vi kommer definitivt att se detta växa i framtiden konsumentelektronik och lösningar som de av Qualcomm är avgörande för utveckling och design av smarta prylar utformad för att förbättra vardagen.

Milano – 15 maj 2015 – Qualcomm Atheros, ett dotterbolag till Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM), meddelade idag nyheter på Internet of Everything vid Editors Week i Kalifornien.

Särskilt:

Allt detta kommer att hjälpa till att ytterligare förenkla utvecklingen av enheter som använder Wi-Fi för att ansluta till IoE-ekosystem helt enkelt genom att öka flexibiliteten hos molntjänster samt göra dessa lösningar alltmer globalt tillgängliga.

Qualcomm tillkännagav också införandet av två nya intelligenta anslutningslösningar speciellt utformade för IoE-miljöer. Det senare – QCA401x och QCA4531 – låter dig säkerställa en bättre Wi-Fi®-upplevelse och utöka nätverksfunktionerna för anslutning av flera enheter. Båda lösningarna inkluderar också utvecklingsplattformar för att säkerställa en effektiv och kostnadseffektiv implementeringsprocess.

Qualcomm Connected Experiences, ett dotterbolag till Qualcomm, presenterade också betydande ytterligare funktioner för Qualcomm® AllPlay ™ smart medieplattform som inkluderar Bluetooth®-funktioner för återuppspelning av Wi-Fi, anpassade ljudalternativ och optimering av synkroniseringsfunktioner. För att komplettera detta har Hitachi America, Ltd., meddelat lanseringen av tre nya AllPlay-baserade Wi-Fi-högtalare.

Dessutom släppte Qualcomm ett pressmeddelande om ämnet IoE, som beskriver alla framsteg som företaget har gjort över hela portföljen av IoE-teknologier. Qualcomm har gjort viktiga framsteg inom följande områden:

Smart Home – AllSeen Alliance, ett nätverk av 18 tillverkare och 18 streamingtjänstleverantörer som har integrerat eller meddelat planer på att integrera AllPlay i trådlöst ljud i hela hemmet

Bärbar – Över 20 bärbara produkter distribuerade i mer än 30 länder, allt från smarta klockor och fitnessspårare till bärbara kameror och digitala glasögon

Anslutna bilar – Över 20 miljoner anslutna fordon runt om i världen är utrustade med Qualcomm Snapdragon LTE och 3G-modem

Smart City – Qualcomm deltar aktivt i 20 projekt som syftar till att tillhandahålla smart och hållbar anslutning som hjälper städer att modernisera. Dessa projekt inkluderar stads Wi-Fi, vattenanvändning, återvinning, belysning, transport, energi och infrastruktur

Connected Healthcare – Qualcomm Life bygger ett brett mobilt hälsoekosystem, inklusive cirka 500 kunder och medarbetare, inklusive Cerner, AMC Health, Roche och Walgreens