RCS-meddelandefunktioner på Verizon Pixel 3 nu tillgängliga

RCS-meddelandefunktioner på Verizon Pixel 3 nu tillgängliga

Det finns inget stort meddelande ännu av varken Google eller Verizon men RCS på Verizon Pixel 3-telefonen är äntligen tillgänglig. Den här saken lanserades igår enligt en ny tråd på Reddit. Det meddelades bara internt men vi har mer information nedan. Vi ifrågasätter inte längre varför vissa varumärken och företag inte är för snabba med att göra viktiga meddelanden eftersom nyheter sprids så snabbt runt gadget town. Tack Internet och de lojala redditorerna för dina skarpa ögon och observationer.

Meddelanden från Google Pixel 3 och Pixel 3 XL har förbättrats tack vare RCS. Om du kanske kommer ihåg berättade vi om teknikjättens plan att utöka RCS-meddelanden till Latinamerika genom operatörspartnerskap. I USA samarbetade det med ett antal företag, inklusive Samsung, Telenor, T-Mobile och Verizon.

Några av de chattfunktioner som ska läggas till är inte tillgängliga i de vanliga MMS- och SMS-tjänsterna. Med RCS kan du skicka större textmeddelanden nu, upp till 8000 tecken max. Det är mycket jämfört med de vanliga 160 tecken på textning och Android Messages Chat.

RCS lägger till typindikatorer och läskvitton. Du kan se om den andra personen skriver ett svar och se om ett meddelande redan har lästs.

Överföring av stora filer som en bilaga är också möjlig. Chatt via WiFi är aktiverat så du behöver inte oroa dig även om du inte har en mobilanslutning.

Stora chattgrupper kan öppnas nu. Du kan skapa en med upp till 100 deltagare. Videor och bilder kan delas i hög kvalitet.

VIA: Reddit