Ring lägger till “extra lager av säkerhet och kontroll” för enheter

Ring lägger till

För ett företag som är känt för sina hemskyddsanordningar har Ring mycket att förbättra när det gäller deras användares säkerhet och integritet. Det Amazonägda företaget har nu meddelat att de lägger till “extra lager av säkerhet och kontroll” för sina olika enheter. Dessa verktyg inkluderar att göra tvåfaktorautentisering till ett krav och inte bara valfritt, såväl som att ge användarna mer kontroll över att hantera tredjepartsleverantörer som är anslutna till deras Nest-konto och enheter.

Tvåfaktorautentisering eller 2FA har ansetts vara ett av de bästa sätten att hålla ditt konto säkert och nu gör Ring det obligatoriskt för alla sina användare. Varje gång du loggar in på ditt Ring-konto får du en engångs, sexsiffrig kod via din e-post eller ditt mobilnummer som du har anslutit till ditt konto. Detta inkluderar också någon av de delade användarna som loggar in. 2FA kan ibland vara tråkigt men det ser till att den som loggar in på kontot verkligen är du.

Ring säger att de ibland samarbetar med tredjepartsleverantörer men försäkrade användare att de inte säljer din personliga information till någon. De pausar nu användningen av flera analystjänster från tredje part i både appar och webbplats. Detta för att de ska kunna arbeta mer med att ge användarna mer kontroll över vem som har tillgång till deras data. Du kommer nu att kunna välja bort delning av information till tredjeparts tjänster för reklamändamål.

Det kan vara nyheter för vissa att de riktas mot personanpassade annonser men Ring säger att detta är för att “leverera en bättre kundupplevelse”. I dessa dagar är det dock otrevligt att ha något annat företag åtkomst till dina data och det har varit en av anledningarna till att vissa användare slutar prenumerera eller spela förmyndare för ett företag. I vilket fall som helst säger Ring att du fortfarande kommer att se icke-anpassade ringannonser ibland i din app eller webbplatsen.

Ring delade också några bästa säkerhetsrutiner som att inte återanvända lösenord, hålla din anslutna e-postadress och nummer uppdaterat, lägga till delade användare på ditt konto istället för att dela inloggningsuppgifter etc. Förhoppningsvis löser detta en del av säkerheten frågor om Ring som experter har tagit upp.