ROG-telefon 2 har 6,59-tums skärm och 5800 mAh batteri

ROG-telefon 2 har 6,59-tums skärm och 5800 mAh batteri

Tidigare denna vecka fick vi en titt på ROG Phone 2 och dess display, och nu har baksidan av ASUS nästa speltelefon läckt ut tillsammans med några fler specifikationer.

Bilder av ROG Phone 2 har läckt ut tack vare TENAA, en kinesisk tillsynsmyndighet. Designen ser inte så annorlunda ut än den ursprungliga ROG-telefonen, eftersom den har märket “Republic of Gamers” och ett taggigt bakre kamerahus.

En sak som är annorlunda med ROG Phone 2 är dess storlek. Enheten listas som att den mäter 170,99 x 77,6 x 9,78 mm, jämfört med den ursprungliga ROG-telefonen som mätte 158,83 x 76,16 x 8,65 mm.

Den storleksökningen är resultatet av en mycket större skärm. Enligt specifikationer som också har spillts av TENAA (via) kommer ROG Phone 2 att ha en 6,59-tums skärm, upp från ROG-telefonens 6-tums skärm. Vi vet också att skärmen stöder upp till 120Hz uppdateringsfrekvens.

Det verkar inte finnas en bakre fingeravtrycksläsare på denna ROG Phone 2, vilket tyder på att den kan använda en fingeravtryckssensor på skärmen. Och slutligen listar TENAA ROG Phone 2 som drivs av ett massivt 5800mAh-batteri, vilket är ett stort hopp från 4000mAh-batteriet i den första ROG-telefonen.

Hittills ser det ut som att temat för ROG Phone 2 är “större”. Det finns en större skärm, en högre uppdateringsfrekvens och ett större batteri, allt packat i en mycket större telefon. ROG Phone 2 kommer dock att handla om att spela, och att ha en större skärm med högre uppdateringsfrekvens borde göra att spela spel på språng bättre och ett större batteri hjälper dig att fortsätta spela längre. Så baserat på allt vi har sett hittills kan ROG Phone 2 vara ett ganska övertygande alternativ för folk på marknaden för en spelfokuserad smartphone.