Roku 4: officiell TV-låda som stöder 4K och hittar fjärrkontrollen (foto)

Roku 4: officiell TV-låda som stöder 4K och hittar fjärrkontrollen (foto)

Efter att nyheten läckt ut för några dagar sedan kommer meddelandet: Roku 4 det är officiellt. De tv-låda av den populära serien av det kaliforniska företaget är berikat med 4K, reviderat gränssnitt och en funktion som kommer att glädja de mest distraherade.

Utanför låda definitivt påminner om den tidigare versionen, svart och med minimala linjer. Bredvid versionen “4” -logotypen finns en liten knapp som, när du trycker på den, låter dig hitta fjärrkontrollen tack vare ett ljud.

På tal om fjärrkontrollen erbjuder den samma funktioner med hörlursingång, mikrofon för röstsökning och knappar som också är utformade för spel. De viktigaste innovationerna finns istället inuti.

roku 4 officiell_3

De fyrkärnig processor tillåter streaming och uppspelning av 4K-video vid 60 fps och Wi-Fi-modulen är nu kompatibel med 802.11ac-standarden. När det gäller anslutning, förutom den redan närvarande HDMI- och microSD-platsen, också en utgång digitalt ljud optik.

Allt för att flytta det nya operativsystemet Roku OS 7, anländer också till tidigare modeller från mitten av oktober, som också uppdateras i grafik, för att underlätta upptäckten av nytt innehåll.

Den nya Roku 4 det är redan tillgängligt för förbeställning på den officiella webbplatsen där priset är $ 129,99, men tyvärr förväntas frakt (från och med nästa oktober 21) inte utanför USA, åtminstone för tillfället.

Via: Engadget