Roombas uppfinnare återvänder till Kickstarter med en robot som dödar ogräs (video)

Roombas uppfinnare återvänder till Kickstarter med en robot som dödar ogräs (video)

Sex Hushållsarbete de verkar för dig som det värsta av tortyr, Joe Jones är personen du bör titta på i hopp om att undvika så många som möjligt: ​​Chief Technology Officer för Franklin Robotics, erkänd som far till robotdammsugare Roomba, har faktiskt just presenterats på Kickstarter Tertill, en robot som lovar rensa din grönsaksträdgård eller trädgård från ogräs.

Tertill är en liten autonom robot som drivs av solenergi, tack vare vilken trädgårdsunderhåll blir ett mycket mindre tröttsamt jobb: tack vare några enkla närhetssensoreri själva verket kommer det att kunna skilja växter och blommor från ogräs, och kommer att ta bort den senare genom en trådskärningssystem placeras inuti kroppen.

LÄS OCH: Roomba-robotar kan styras av Google Home och Google Assistant

För att upprätthålla en låg kostnad för komponenter, och inte förlita sig på kameror och artificiell intelligens (komplex och potentiellt felaktig) för igenkänning av växter, Bestämmer Tertill om han ska klippa eller klä en buske helt enkelt på egen hand dimensionera: om detta är tillräckligt lågt för att passera under hans kropp, kommer det att betraktas som ett ogräs, medan allt över denna storlek kommer att betraktas som en växt att hålla.

Systemet verkar enkelt och effektivt, särskilt eftersom roboten är avsedd för solenergi springa varje dag: om du måste skydda några små växtprover är allt du behöver göra dock att placera ett litet runt det avgränsare som kommer att kännas igen av roboten.

Jones tro, om roboten uppnår önskad framgång, är det fortfarande att lägga till över tiden nya egenskaper, såsom möjligheten att aktivera roboten med en rörelsesensor för att skrämma bort alla gnagare som strövar omkring i trädgården.

Tertill finns på pris på 199 USD på Kickstarter, där han redan är halvvägs för att uppnå en framgångsrik insamlingskampanj. Sändningarna av de första exemplar förväntas från Maj 2018.

Via: TheVerge Källa: Kickstarter