Rovio återvänder för att växa och öppnar uppföljaren till Angry Birds-filmen

Rovio återvänder för att växa och öppnar uppföljaren till Angry Birds-filmen

Efter år av kontinuerliga förluster, anländer efter den första boom som gavs av den första Angry Birds, det finska programvaruhuset Rovio gå tillbaka till inspelningen positiva resultat. Vanligtvis publicerar företaget, som inte är ett offentligt företag, sina ekonomiska resultat en gång per år i slutet.

Men kanske på grund av att ha registrerat en tillväxtperiod ville offentliggöra dessa resultat. Under första halvåret 2016 uppgick faktiskt Rovio till intäkter för 86,2 miljoner dollarmedan dessa under samma period 2015 stannade på 11,6 miljoner.

En siffra, förklarar Kati Levoranta VD för Rovio, enbart på grund av framgången för sina spel, med tanke på att intäkterna på grund av 347 miljoner dollar samlades på biljettkontoret med Angry Birds-filmen räknades inte. Tillsammans med intäkterna från Blu-ray- och DVD-försäljning kommer dessa att bidra till årsresultat men har redan övertygat företaget att tänka på en “Angry Birds 2, filmen“.

“Vi har flera andra spel och projekt under utveckling och börjar planera uppföljaren till Angry Birds – The Movie”

Om framtiden för Rovio verkade osäker förrän för några månader sedan, tack vare världens bio som också kan mata mjukvaruutveckling, öppnar ett fönster för en av de verkligheter som mest har markerat historien om casual gaming.

Källa: Venture Beat