Så här aktiverar du funktion för utnyttjande av skydd i Windows 10

Så här aktiverar du funktion för utnyttjande av skydd i Windows 10

Tack vare framstegen inom teknik var våra datorer och arbetsdatorer nu anslutna till internet för det mesta. Det spelar ingen roll om du använder internet för affärsändamål eller underhållning; Internetanslutning har nu blivit en obligatorisk sak.

När din dator ansluter till internetvärlden ökar också säkerhetsriskerna avsevärt. För att hantera säkerhetsriskerna ger Windows 10 dig en Windows Defender. Med den senaste versionen av Windows har Microsoft lagt till massor av nya säkerhetsfunktioner till Windows Defender, vilket gör den mer kraftfull än någonsin.

Så här aktiverar du funktion för utnyttjande av skydd i Windows 10

För dem som inte vet, har Windows Defender också en funktion för exploateringsskydd. Funktionen Exploit Protection i Windows Defender skyddar enheter från skadlig kod som använder exploater för att sprida och infektera. Det är en viktig funktion, och den bör vara på.

Så i den här artikeln har vi beslutat att dela en arbetsmetod för att aktivera funktionen för utnyttjande av skydd i Windows Defender 2020.

Steg 1. Klicka först på ‘Start’ knappen och sök efter ‘Windows Defender’. Öppna ‘Windows Defender Security Center’ därifrån.

Öppna ‘Windows Defender Security Center’ därifrån

Steg 2. Klicka på på Windows Defender ‘App- och webbläsarkontroll’. Därefter rullar du ner och hittar alternativet ” Exploit Protection ”.

klicka på klicka på “App & Browser Control”
Klicka på Exploit ProtectionKlicka på Exploit Protection

Steg 3. Klicka på ‘Exploit Protection’. Du måste aktivera båda ‘Control Flow Guard’ och den ” Förebyggande av datakörning (DEP) ” alternativ. För att aktivera, välj helt enkelt ‘På som standard’ från rullgardinsmenyn.

Ställ in alltStäll in allt

Steg 4. När du är klar startar du om datorn för att göra ändringarna.

Det är allt! Du är färdig. Så här kan du aktivera funktionen Exploit Protection på Windows 10.

Så den här artikeln handlar om hur du aktiverar funktionen Exploit Protection i operativsystemet Windows 10. Jag hoppas att den här artikeln hjälpte dig! Dela det med dina vänner också.