Så här konverterar du ditt tal till text i Windows 10

Dictate on Windows 10

Låt oss ta en titt på metoden för att Konvertera ditt tal till text i Windows 10 använder den inbyggda funktionen i ditt operativsystem som hjälper dig att ändra din röst till text. Så ta en titt på den fullständiga guiden som diskuteras nedan för att fortsätta.

[dropcap]D[/dropcap]ictation är det enklaste sättet att skriva ner texten, utföra upp till uppgifterna och också kontrollera flera uppgifter. Windows direkt från 7-versionen implementeras med Windows Speech Recognition som är den omfattande programvaran för att göra diktering av uppgifterna. I Windows 10 har användningsstilen för dikteringsprogramvara förändrats enormt. Användarna hittas ofta och letar efter sättet att kompensera för dikteringsanvändningen i Windows 10. För att förkorta arbetet för användarna att ta reda på dikteringsproceduren för programvara för erkännande i Windows 10 har vi skrivit upp den här artikeln. Vi har skrivit om hela stegen och sätten för diktering över Windows 10. Och med hjälp av funktionen kan du direkt få ditt tal omvandlat till relevant text som du kan använda var som helst av dina krav och detta kommer att spara mycket arbete och tid som du tänkte lägga medan du skrev detsamma på datorn. Om du letar efter detaljerad vägledning för samma ämne, vänligen var på den här sidan. Läs inlägget till slutet av sidan och markera därefter ned stegen.

Läs också: Bästa Windows 10 tips, tricks och hack 2019

Så här konverterar du ditt tal till text i Windows 10

Metoden är ganska enkel och enkel och du behöver bara använda taligenkänningsfunktionen i din Windows 10. Så följ stegen nedan för att fortsätta.

Läs också: Så här skapar du en startbar klon på din Windows 10-enhet

Steg för att konvertera ditt tal till text i Windows 10:

# 1 För att starta Windows Speech Recognition-modul inuti Windows 10 tryck Vinn + H tangenterna på tangentbordet. Detta visar dig pekalternativen över skärmen där det skulle finnas en mikrofonikon.

Konvertera ditt tal till text i Windows 10

# 2 För att starta lyssningen på den här modulen måste du trycka på mikrofonikonen. När lyssningsprocessen är igång kan du göra navigering och diktering med olika andra funktioner.

Diktat på Windows 10Konvertera ditt tal till text i Windows 10

# 3 Nu med olika kommandon för modulen kan du navigera på din dator genom rösten ensam. För att söka efter de olika röstkommandona för igenkänningsprogrammet kan du antingen gå vidare till hjälpavsnittet i den här modulen eller antingen gå till internet och söka där. Använd kommandona och använd dem på ett visst sätt för att utföra dina uppgifter.

# 4 För att diktera, öppna alla kompatibla program för textskrivning som anteckningar, e-postappar osv. Och peka sedan markören mot textfältet och börja diktera för texten. Tala på rätt språk och det kommer att präglas så snart det är på skärmen.

Diktat på Windows 10Konvertera ditt tal till text i Windows 10

Läs också: Så här byter du från 32-bit till 64-bit Windows 10

Eftersom du nu är i slutet av det här inlägget antas detta att du skulle ha fått veta om den totala informationen om användningen av röstdiktering på Windows 10. Dela det här inlägget med andra och ge oss också dina värdefulla åsikter som förslag angående denna artikel. Om du verkligen gillade hela innehållet i det här inlägget, var snäll och dela det med dina vänner och så många människor du kan!