Samsung AltZLife ger mer integritet till användare av Galaxy A51, A71 i Indien

Samsung AltZLife ger mer integritet till användare av Galaxy A51, A71 i Indien

Eftersom smartphones nu i grunden är en förlängning av oss, finns det några delar av det som du inte vill att andra ska ha tillgång till. Om du bor i Indien och har eller planerar att köpa Samsung Galaxy A51 eller A71 har du tur. En uppdatering av de två smartphonesna ger något de kallar AltZLife, vilket i grunden är ytterligare sekretessfunktioner som kan hjälpa dig att säkra innehåll på din enhet. Två funktioner är markerade: snabbväxling och innehållsförslag.

AltZLife är en Make for India-innovation som för närvarande endast är tillgänglig i den delen av världen. Samsung säger att de har tagit med den här funktionen på grund av den djupa insikten de fick från marknaden och säger att användare nu är mer bekymrade än någonsin över att hålla vissa delar av sitt liv privat. Deras undersökning i Indien visade att 79% av deras Gen Z-konsumenter hade något de ville hålla privat från familjemedlemmar eller andra personer som kan ha tillgång till sin telefon.

Quick Switch hjälper dig att skapa en privat version av samma app och sedan växla snabbt mellan dem. Du måste bara dubbelklicka på strömbrytaren för att växla mellan normalt läge och privat läge och vice versa. När du är i normalt läge och du byter till privat måste du ange en autentiseringskod som är annorlunda när du låser upp din enhet. Men när du byter tillbaka behövs ingen autentisering.

Under tiden använder innehållsförslag enhetsbaserad AI så att inget innehåll eller data laddas upp till molnet eller servern. Den AI-drivna motorn föreslår om du behöver flytta ett foto eller en video till din säkra mapp. Du måste välja specifika ansikten eller en typ av bild som du vill tagga som privat. Så när din telefon möter det ansiktet eller den typen av media, föreslår det att du flyttar dem till din säkra mapp.

AltZLife-funktionerna rullar ut redan som en del av uppdateringen på Galaxy A51 och Galaxy A71. Inga nyheter om dessa kommer att finnas tillgängliga på andra enheter och någon annanstans.