Samsung DeX kan införa stöd för dubbla skärmar före lanseringen av Galaxy Tab S4

Samsung DeX kan införa stöd för dubbla skärmar före lanseringen av Galaxy Tab S4

Om lanseringen av den nya Samsung Galaxy Tab S4 har jagat varandra i flera månader, men har intensifierats under de senaste veckorna, vilket tyder på att sommaren kan vara den valda. Överraskande nog kan dock den nya topptabletten från den koreanska tillverkaren också ge en intressant nyhet, som berör Samsung DeX.

Det är ingen hemlighet att Galaxy Tab S4 kan stödja Samsung DeX, det vill säga som gör det möjligt för den koreanska jättens flaggskeppsenheter att ansluta till en bildskärm eller TV för att garantera enskrivbordsupplevelse till alla effekter. De stora nyheterna skulle dock beröra stödet till en dubbla bildskärmslägen, vilket faktiskt skulle passa bra med den generösa skärmstorleken på en surfplatta, vilket ger ett extra steg till produktiviteten som garanteras av DeX.

LÄS OCH: Samsung DeX, recensionen

Funktionen skulle då vara kompatibel även med smartphones – även om det vore mycket mindre vettigt på sådana små skärmar – och vem vet att det inte kommer att åtföljas av lanseringen av en dedikerat tillbehör till Galaxy Tab S4, för att låta den bibehålla en position som passar dubbla bildskärmslägen (eller om det kommer att vara nödvändigt att ha en eller separat). Enligt vissa rykten kan Samsung Galaxy Tab S4 presenteras mellan augusti och september under IFA 2018: då vet vi säkert mer.

Källa: SamMobile