Samsung Galaxy A50 träffar DxOMark med anständiga foto-, videoscores

Samsung Galaxy A50 DxOMark

När vi fixar Galaxy Fold och förbereder oss för nästa premiumflaggskepp Galaxy Note 10 släpper Samsung också nya mellantelefoner till vänster och höger. Det mest anmärkningsvärda vi presenterade var Galaxy A50 som tillkännagavs i februari förra året som stora mellanklassuppgraderingar. Den introducerades tillsammans med Galaxy A30 och följdes av Galaxy A20 och Galaxy A10e i USA. Den sydkoreanska teknikjätten har en gång nämnt att den kommer att fokusera på Galaxy A för mellanklassmarknaden. Det är nästan premium med designen och vissa specifikationer men förvänta dig inte för mycket.

De Samsung Galaxy A50 har nått DxOMark. Det betyder att telefonen har testats och testats omfattande. Fotokvaliteten utvärderas efter en uppsättning kategorier. DxOMark Mobile Tests anses vara det ultimata idag eftersom det rankar smartphones enligt deras specifikationer, funktioner och resultat.

För att granska är Samsung Galaxy A50 utrustad med en stor 6,4-tums AMOLED-skärm, FHD + -skärm, ett litet vattendroppskär, tunnare ramar och en Exynos 9610-processor. När det gäller kamerorna finns det ett trippel bakre kamerasystem som innehåller en 25MP huvudkamera med 26mm f / 1.7-objektiv, 8MP ultrabred kamera med 13mm f / 2.2-objektiv och 5MP djupavkännande shooter för bokeh-bilder. Enheten erbjuder också LED-blixt, PDAF autofokus och 1080p / 30fps videoinspelning.

Android-smarttelefonen är mellanklass så vi är inte förvånade om poängen är tillräckligt bra. Genomsnittet är 83 från 85 Photo och 79 Video poäng. Att bedöma alla testfoton, erbjuder Samsung Galaxy A50 trevliga och levande färger i ljusa soliga förhållanden. Dynamiskt omfång är ganska brett medan autofokus i allmänhet är snabb och repeterbar. Ansikten exponeras väl under bakgrundsbelysta förhållanden medan du kan lita på god färg och exakt vitbalans med blixt.

Tyvärr kan du uppleva låg detaljnivå, autofokusfel i miljöer med svagt ljus, låga detaljer / färggjutningar i zoombilder, något hög målexponering när du använder blixt, synliga geometriska förskjutningsartefakter och lokal artefakt med låg detalj och några uppenbara gröna och rosa färggjutningar utomhus och inomhus.

När det gäller videoinspelningsfunktioner kanske du bara märker trevliga färger och välkontrollerat ljud både utomhus och inomhus. Stabilisering av statiska handhållna videor är ganska effektivt. Vissa nackdelar inkluderar autofokusinstabilitet, synlig och stark kvarvarande högfrekvent rörelse, låg detaljnivå, scenintegritetsartefakter under inomhus- och svagt ljusförhållanden och grova brusartefakter i svagt ljus.