Samsung Galaxy A71 5G kan lanseras på Verizon

Samsung Galaxy A71 5G kan lanseras på Verizon

Samsung sa förra månaden att man tog 6 olika Galaxy A-serietelefoner till USA. Vi har redan sett några av dem lanseras här, som Galaxy A51, och nu verkar detaljer om den förestående utgåvan av en annan modell ha läckt ut.

Samsung Galaxy A71 5G kan komma snart till Verizon. Folket upptäckte en lista för Galaxy A51 5G i Bluetooth SIG, komplett med modellnummer SM-A716V och designnamnet “Galaxy-A71-5g US VERIZON”.

Dessutom tittade XDA på en databas som listar kommande enheter som stöder Verizons onlinetjänster. Det finns en modell där som heter “samsung_a71xq”, där “a71” är modellnumret, “x” indikerar 5G-stöd och “q” betyder att den kommer att ha en Qualcomm-processor.

Eftersom Galaxy A71 5G är mer en mellanklass än en flaggskeppsmodell, verkar det troligt att den kommer att ha en Snapdragon 765 eller 765G snarare än en 865. Den teorin stöds till synes av Samsungs FOTA-testbädd och en del Geekbench listor för en enhet med modellnumret SM-A71U, vilket sannolikt är en Galaxy A71 5G-modell för en annan operatör än Verizon. Och även om detta inte är Verizon-modellen, kommer det sannolikt att ha samma processor.

Slutligen antyder den ovannämnda Samsung FOTA-testbädden att Galaxy A71 5G kommer att lanseras i slutet av juni eller början av juli. Det stämmer överens med vad Samsung sa om Galaxy A71 5G förra månaden, vilket var att det skulle lanseras i USA i sommar.

Som en uppfriskning inkluderar Galaxy A71 5G en 6,7-tums FHD + Super AMOLED-skärm med fingeravtryckssensor på skärmen och en hålslagning för 32MP selfie-kamera. Det finns en fyrkamerauppsättning bak som innehåller en 64MP huvudsensor, 12MP ultrabred kamera och 5MP makro- och djupkameror.

Inbyggt i Galaxy A71 5G är också 128 GB inbyggt lagringsutrymme, en microSD-kortplats, 6 GB RAM, ett 4500 mAh batteri och stöd för upp till 25 W snabb laddning.

Medan Galaxy A71 5G inte exakt kommer att vara billig – Samsung sa att den börjar på 599,99 $ – det kan vara bra som ett billigare alternativ till dyrare 5G-flaggskepp som Galaxy S20. Den har en stor AMOLED-skärm, massor av kameror, 6 GB RAM och ett stort batteri, och om dagens rapport är sant kommer den att ha samma chipset som förväntas vara i Pixel 5.

Intresserar denna Samsung Galaxy A71 5G dig?