Samsung Galaxy Fold Teardown V2: Se om det verkligen har förbättrats

Samsung Galaxy Fold Teardown Version 2

Nu när Samsung Galaxy Fold har rullat ut för andra gången är det bara vettigt att vi besöker allt som nämnts och presenterades tidigare. I april förra året lyckades IFIXIT göra en nedbrytning två efter att rapporter om skärmar hade brutit upp och redan innan marknadsintroduktion och utbildning av anställda avbröts. Samsung Galaxy Fold Teardown avslöjade telefonen, eller åtminstone den första versionen var ömtålig. När det gäller den förbättrade versionen har IFixit genomfört en liknande nedbrytning för att kontrollera om den hopfällbara telefonen verkligen är bättre.

Fixade Samsung Galaxy Fold? Det är IFIXITs stora fråga. Vilka ändringar gjorde Samsung jämfört med den tidigare versionen? Det gjordes flera hårdvaruversioner för att förbättra hållbarheten men vi har ännu inte provat det själv.

Se den nya Samsung Galaxy Fold Teardown-videon nedan:

Det upptäcktes att Samsung lade till ett skyddande skydd mellanrummet på ramens gångjärn. Innan de var nakna men du kan nu se att det finns en tejpskydd. Detta förhindrar att smuts och smuts kommer in i skärmen.

Skärmen förstärktes också med ett extra metallskikt. Polymerskyddsskiktet har förlängts till kanterna. Det verkar vara klart för längre användning, särskilt efter att ha sett det hållbarhetstest som fälls ut.

Reparationsförmågan är fortfarande låg på mätaren. Det är 2 av 10. Det är bra att en enda Phillips-förare kan ta hand om alla skruvar.

Många delar och komponenter är modulära men tyvärr verkar mekaniken inom “veck” vara komplicerad. De kan också bära med tiden. Det bästa sättet att åtgärda skador är att byta ut skärmen helt.

Display eller batteribyte låter enkelt men det blir dyrt. Det främre och bakre glaset har limmats ner vilket innebar större risk för att skärmen går sönder. Det ensamma är en indikation på att reparation kan vara mycket utmanande.