Samsung Galaxy S 6 är inte den Microsoft Android-telefon vi hoppades på

Samsung Galaxy S 6 är inte den Microsoft Android-telefon vi hoppades på

Till skillnad från Microsoft gick Samsung till Apple-jugularen på Mobile World Congress den här veckan och tillkännagav sina nästa flaggskeppstelefoner, Galaxy S 6 och Galaxy S 6 Edge. Båda är fantastiska i sina egna rättigheter, och jag kommer att skriva mer om dem snart och granska Edge senare i år. Men ett saftigt rykte om att Microsoft förinstallerade sina appar på telefonerna gick till stor del ouppfylld. Visst, det finns några Microsoft-appar där, men det här är inget att vara upphetsad över.

För att förstå vad jag menar, överväga en lager Android 5.0-startskärm som den här på min Nexus 5:

Vad du ser här är två saker: En ren, signatur-PC-upplevelse utan ikon / widget-uppblåsthet och de Android-appar som Google kräver att enhetstillverkare ska placera på den första startskärmen.

När rykten om en Microsoft-infunderad Samsung Galaxy S 6 uppstod i kölvattnet av att de två företagen löste en långvarig patentlicensiering, blev jag upphetsad av möjligheterna. Uppenbarligen måste Samsung samla Googles Android-appar, och som uppenbarligen vill de flesta av sina kunder inte ha de apparna också. Men … vad händer om Samsung undviker det mesta av sitt eget skräp och faktiskt buntar massor av Microsoft-appar istället?

Vad händer om standard hemskärmen såg ut … detta?

ms-nexus1

Så att när du öppnade en av de Microsoft-mapparna presenterades du av användbara och relevanta Microsoft-appar?

ms-nexus2

Det här är inte vad som hände. Ja, Galaxy S 6 och Galaxy S 6 Edge kommer med OneDrive, OneNote och Skype – och med 100 GB ytterligare OneDrive-molnlagring i två år. Och det är snyggt. Men detta är bara ett första steg. Och jag skulle gärna vilja se hur en Microsoft Android-telefon kan se ut. Visst, med fler och fler Microsoft-märkta Android-appar på vägen, så är det mer möjligt – kanske till och med troligt – varje dag.

Mer om Samsung Galaxy S 6 och Galaxy S 6 Edge snart. Jag ville bara kasta bort den här tanken.

Märkt med MWC 2015