Samsung lanserar sin hemautomationstjänst: Smart Home Service

Samsung lanserar sin hemautomationstjänst: Smart Home Service

Samsung idag tillkännagav den globala lanseringen från Samsung Smart Home Service. Tjänsten kommer att aktiveras först i Korea och USA, och de andra områdena kommer att läggas till gradvis under året. Helhetsfilosofin är uppenbarligen att göra hemautomation till något enkelt och automatiserat, med en enda app som kan ansluta och hantera allt, från TV till mobiltelefoner, från kylskåp till belysning.

“Vi är mycket glada över att lanseringen av Samsung Smart Home förverkligar idén om ett fullt anslutet hem och ger våra kunder en smartare livsstil.” sa WonPyo Hong, president och chef för Samsuns Media Solution Centerg. ”Samsung Smart Home tillåter människor att leva bättre, oroa sig mindre och hantera sina enheter och apparater på ett mer intelligent sätt. Vi har stora saker i beredskap för expansionen av denna sektor, särskilt när det gäller säkerhet och energihantering ”.

Tack vare Samsung Smart Home-appen kommer vi därför att kunna skicka ett enda kommando för att ändra status för många objekt runt omkring oss. Att säga ”Good Night” till fjärrkontrollen, så löjligt som det kanske låter, stänger inte bara av TV: n utan stänger av belysningen och ändrar luftkonditioneringsinställningarna.

Det kommer också att vara möjligt kontrollera ditt hem från utsidan, tack vare smarttelefonen oa bärbara enhetertill exempel genom att värma upp huset innan vi anländer eller genom att starta tvättmaskinen så att kläderna är klara när vi vill.

Uppenbarligen är all data som överförs krypterad, så att all personlig information förblir privat, eller så förhoppningsvis!