Samsung Pay Touch-appen gör en PoS-terminal av din Galaxy-telefon

Samsung Pay Touch-appen gör en PoS-terminal av din Galaxy-telefon

Om du är en liten företagsägare som inte har råd att skaffa en ordentlig PoS-maskin för att behandla dina transaktioner behöver du nu bara en kompatibel Galaxy-smartphone och du får en omedelbar PoS-terminal. Åh, och du måste bo i Kanada, åtminstone för tillfället. Den nya appen Samsung Pay Touch låter dig acceptera kontaktlösa betalningar från kunder och behöver inte köpa ytterligare hårdvara eller programvara för att få det att fungera.

Enligt SAM Mobile har appen faktiskt funnits sedan maj 2019 men de gjorde inte ett stort stänk om det och har till stor del gått obemärkt förbi. Men om du är småföretagare i Kanada är detta ett ganska användbart verktyg att ha eftersom du inte längre behöver köpa PoS-terminaler. Så länge du har en Samsung Galaxy S8-, S9- eller S10-serie (inklusive Galaxy Note-enheterna) kan du förvandla din telefon till en kontaktlös betalterminal via Samsung Pay Touch-appen. Det kan ta emot kredit- och debetkontaktfria kort som MasterCard, Visa och Interac Flash samt digitala plånböcker som Samsung Pay, Google Pay och Apple Pay.

När du har laddat ner appen måste du slutföra registreringsprocessen som inkluderar att ge dina bankkontouppgifter så att pengarna deponeras där automatiskt efter 48 timmars betalning. Du får en avgift på 2,6% per transaktion för kreditkort medan du betalar en fast avgift på 0,10 $ per transaktion för betalkort. Du kan acceptera upp till $ 100 betalning per transaktion, så om köpet överstiger det kan du behöva dela upp det i två eller flera transaktioner.

Appen har också andra funktioner som till och med kan vara bättre än en faktisk PoS-terminal. Du kan skicka kvitton till dina kunder via e-post. Du kan också anpassa dina produkter med foton, namn, platser etc. Det är också enkelt att komma åt din försäljningsdata i realtid och till och med din fullständiga försäljningshistorik. Om du har flera anställda kan du skapa flera konton så att du kan spåra deras försäljning individuellt och ha flera enheter länkade till ett konto (så länge enheterna är kompatibla).

Samsung Pay Touch är tillgänglig för nedladdning från Google Play Store. Men som sagt verkar det vara begränsat till endast Kanada. Inga nyheter om de planerar att utöka den till andra territorier.