Samsung säger att den brända Galaxy S10 5G orsakas av “yttre påverkan”

Samsung säger att den brända Galaxy S10 5G orsakas av

Varje gång Samsung förmodligen får ett klagomål om att en av deras enheter har tagits i brand eller bränt upp, måste de ha återblickar till hela Galaxy Note 7-brouhaha från ett par år sedan. En användare från Sydkorea har nu anklagat sin Galaxy S10 5G för att ha bränt upp utan någon anledning. Efter att ha undersökt hävdar Samsung att det inte var en enhetsfel utan snarare ”extern påverkan” som orsakade detta problem och de vägrar att ersätta användaren för smarttelefonen.

En användare med Lee efternamn publicerade bilder av en förkolnad Galaxy S10 5G och hävdade att han inte gjorde någonting för att enheten skulle få eld, men den brände ändå upp samma sak “utan skäl”. När han såg att rök började komma ut ur enheten, tog han upp den men den var för varm och så tappade han den på marken.

Men Samsung berättade för AFP att det inte var en intern fel men det måste ha varit ett externt element som orsakade skador på enheten. Lee sa att den koreanska OEM vägrar att ersätta honom för den enhet som kostar cirka 1200 dollar. Enheten marknadsförs som den första smarttelefonen som har inbyggd 5G-kommunikation.

Om du kommer ihåg är det inte första gången Samsung möter problem som detta. Den misslyckade Galaxy Note 7 hade ett felaktigt batteri som orsakade att enheter tändes, vilket tvingade Samsung att göra en global återkallelse och dåligt påverkade försäljningen sedan dess. Oavsett om det här nya fallet är Samsungs fel eller inte, är det fortfarande dålig publicitet för dem.

Och när vi talar om dålig publicitet tvingades de avbryta lanseringen av en annan kommande enhet, Galaxy Fold med sin vikbara skärm. De var ganska glada att släppa den på marknaden tills tidiga recensioner från media och bloggare visade att det fanns många dåliga skärmproblem och så kommer de att göra ytterligare förbättringar innan de lanseras.