Samsung växer inom alla sektorer och vinner på mobilen tack vare Galaxy S7

Samsung växer inom alla sektorer och vinner på mobilen tack vare Galaxy S7

En verkligt anmärkningsvärd Q2 2016, särskilt när det gäller tillväxt, den Samsung som registrerar positiva resultat i nästan alla sektorer som har tagit in kassan för de koreanska jätteintäkterna (före skatt, som alla värden som anges i denna artikel) på 6,51 miljarder euro 993 miljoner euro mer jämfört med samma kvartal förra året.

Den sektor som har drivit denna framgång mest är det mobil det tack vare det starka bidraget från Galaxy S7 och S7 edge, men också de nya medelhöga lågmodellerna, registrerade intäkter på 3,5 miljarder euro. Bra resultat även från Consumer Electronics Division.

Här, tack vare SUHD-TV-apparater och toppmoderna apparater, registrerade Samsung intäkter på mer än 800 miljoner euro. Positiva siffror också för skärmsektorn, men framför allt för det komponenter, där Samsung faktiskt investerar kraftigt, både på konsument- och företagsmarknaden, med uppenbarligen utmärkta resultat med tanke på vinsten på 2,11 miljarder euro.

“Under tredje kvartalet kommer lanseringen av en ny smarttelefon med stor skärm att hjälpa oss att upprätthålla goda prestanda med Galaxy S7 och S7 edge”

Kort sagt, ett utmärkt kvartal för Samsung som lovar att fortsätta tillväxttrenden även under de kommande månaderna med Galaxy C-serien, exklusiv för Kina, och den förväntade Galaxy Note 7 vars debut nu är nära förestående.

Källa: Samsung