Sharp presenterar skärmar utan formbegränsningar

Sharp presenterar skärmar utan formbegränsningar

När vi pratar om skärmar är den första formen som kommer att tänka på rektangeln eller kvadraten. Sharp tillkännager sin nya generation av skärmar som heter “Free-Form-Display” ger en riktig nyhet i denna sektor och lägger grunden för enheter med unika formfaktorer.

LÄS OCH: Titan Zeus, den exceptionella 370-tums TV: n

Traditionella skärmar integrerar en del av sina kretsar i ramarna, vilket gör den klassiska rektangulära designen nästan ett måste. I den nya Sharp-tekniken distribueras kretsen inuti skärmen så att den kan förverkligas skärmar utan formbegränsningar med extremt tunna ramar.

I de släppta bilderna används prototyperna för gränssnitten för a digital instrumentpanel vars skärm följer de böjda linjerna i de klassiska höljena som vi hittar i våra bilar.

Utöver prototyperna förklarar Sharp att tekniken lätt kan tillämpas på olika fält med hänvisning till bärbara apparater med ovala skärmar och smartphones som överger den klassiska surfplattformen. Även om det inte finns något officiellt släppdatum ännu, hoppas tillverkaren att börja med massproduktion “Så snart som möjligt”.

Gata