Singapores nya stadion: den största kupolen som någonsin byggts (foton)

Singapores nya stadion: den största kupolen som någonsin byggts (foton)

Ett nytt underbar underverk har slutförts: Singapores nya stadion, SportsHub, har just tagit rekordet för den största kupolformade strukturen som någonsin byggts och sträcker sig över 300 meter på bredaste sidan.

LÄS OCH: London Heathrow Airport kan bli en futuristisk stad

SportsHub är faktiskt, som namnet antyder, mycket mer än en “enkel” stadion med 55 000 platser: strukturen, designad av Arup, AECOM och DPArchitects, är värd för ett nätverk av spåras cykel – och gångvägar, infrastrukturer som kan rymma alla typer av sport, från cricket till rugby, en slå samman, en vattenpark, en skateboardbana, volleyboll och tennisbanor, platser föranvändning av kanoter och kajaker, och en enorm mur för klättrandeoch därmed etablera sig som en riktig stad för sport. Men om du tvingas besöka den även om du inte gillar fysisk aktivitet, oroa dig inte: det finns en stor köpcentrum.

där kupol det representerar också ett verkligt tekniskt underbarn: det är en expanderbar struktur upp till 300 meter, som kan täcka hela arenan och byta från en konfiguration till en annan på bara 48 timmar. “L ‘blixtnedslag var ett nyckelelement i den välvda strukturen, som använder en tredjedel av vikten per kvadratmeter järn, jämfört med andra strukturer av denna typ “, sa arkitekterna och betonadeeffektivitet av stadion, en mycket ovanlig funktion för liknande konstruktioner.

Källa: Gizmodo