Sky kommer med 4K HDR, Super HD, virtual reality och Sky Q-avkodare till Italien senast 2017

Sky kommer med 4K HDR, Super HD, virtual reality och Sky Q-avkodare till Italien senast 2017

Månaderna kommer att bli riktigt intensiva hemma Himmel. Företaget bakom det populära betal-TV har faktiskt tillkännagett alla nyheter som kommer till tjänsten senast 2017 och i synnerhet Ultra HD med HDR, Super HD, virtuell verklighet och det intressanta tillkännagivandet avankomst till Italien av avkodaren för Sky Q, som heter Sky + Pro.

Virtual reality Sky

Himmel driver starkt mot denna teknik, så mycket att den har ägnat en hel division med namnet Sky VR Studio; detta handlar om att utforska världens möjligheter som kan besökas i 360 °.

Hittills har olika innehåll skapats (hitta listan nedan) med GoPro (i framtiden kommer även Nokia Ozo att användas) och utformats för att visas med en Samsung Gear VR eller a Oculus Rift genomapp Sky VR, ännu inte publicerad.

För närvarande är faktiskt allt fortfarande under utveckling men det finns redan flera videor gjorda för virtuell verklighet, som täcker alla typer av teman och typer av innehåll, från sport till dokumentärer, genom underhållning och aktuella evenemang.

San Pietro och de påvliga basilikorna i Rom Gomorra 360 ° Juventus – Sampdoria Rom – Neapel Williams Martini Racing (Barcelona GP) Sky Racing Team VR46 (Jerez och Le Mans GP) X Factor 9 Italia’s Got Talent Sky News 306 ° – Calais UR Venedig – EA7 Olimpia Milano

Super HD på Sky

I framtiden för Sky under de kommande månaderna finns det också Super HD, teknik inte ny men som lovar en betydande förbättring av konventionellt innehåll, utan att behöva tillgripa ny hårdvara.

De Super HD faktiskt, från och med nästa fotbolls-EM 2016, kommer det att ersätta de vanliga HD-sändningarna utan att kunden behöver ingripa, förutom genom att aktivera prenumerationen på de “extra” tjänsterna i hans eget Sporto- eller Calcio-paket.

Vad ändra med Super HD är bildkvaliteten på normala kanaler, tack vare en högre bithastighet, på 15-18 Mbps. Detta återspeglas mer detaljerat och mer exakta färger.

4K HDR på Sky

Bland de tekniker som mest lovar att ge mer innovation inom området bildkvalitet finns utan tvekan denHDR. Enligt rapporter Himmel TV-apparater från 55 ″ och uppåt är fortfarande inte så populära så att fokusera bara på hög upplösning, inte särskilt märkbart på en liten TV, leder inte till fördelar för slutanvändaren.

LÄS OCH: Få lite tydlighet med denna TV-ordlista

Av denna anledning, tillsammans med Ultra HD Sky, har den också placeratHögt dynamiskt omfång, tack vare teknik 4K HDR. Detta gör att du kan dra nytta av videoinnehåll inte bara i hög upplösning utan också ett bredare utbud, både när det gäller färgnyanser och när det gäller ljusstyrka (detaljer i skugga eller höjdpunkter).

Uppenbarligen att dra nytta av 4K HDR-sändningar du behöver en kompatibel TV och ny Sky + Pro-avkodaresom, som du kan läsa nedan, snart kommer till Italien också.

Sky + Pro-avkodare för Sky Q i Italien

Avkodaren för Sky Q, den nya Sky-upplevelsen som vi redan har förklarat mycket för dig i en separat artikel, ger verkligen mycket nyheter med särskild uppmärksamhet åt anslutna funktioner och stöd för flera plattformar. Så goda nyheter för satellit-TV-kunder, med tanke på detlansering av Sky Q och Sky + Pro-avkodaren i Italien den har gjorts officiell och inställd till 2017, även om det för närvarande inte nämns exakta datum eller erbjudanden.

Källa: HDBlog