Sony kan vara utanför Sydostasien och andra marknader

Sony Mobile South East Asia

Sony gör återigen stora förändringar i verksamheten. Vi sa detta tidigare men nya detaljer har dykt upp och berättar att företaget snart kan böja sig utanför Sydostasien. Tja, allt är ett rykte tills ett officiellt tillkännagivande. Vi gillar inte idén men det här är något vi behöver diskutera och se upp för. Sony antas gå ut ur några telefonmarknader över hela världen i hopp om att sänka kostnaderna. Varumärket är inte på ett bra ställe just nu, så det strävar efter att förbättra försäljningen och intäkterna.

Vi har inte de exakta detaljerna för de ändringar som Sony Mobile kommer att göra, men vi kommer ihåg när det bestämde sig för att göra 2016 som fabriks- eller pausår.

Xperia-linjen kan minskas eftersom Compact-varianten tros vara mer. Nya storlekar kan dock finnas tillgängliga i framtiden.

Sony planerar att fokusera på sina största marknader som Europa, Japan och Taiwan / Kina. Telefonerna kan fortfarande säljas i andra regioner men kanske inte med stora kampanjer eller kampanjer. Det verkar som om varumärket tyst har lämnat Sydostasien. Sony verkar inte vara aktiva i Vietnam, Thailand, Malaysia och till och med Singapore.

Sony Mobile är inte aktivt i regionen. För det första var den sista telefonen som såldes i Malaysia Sony Xperia XZ2 Premium från 2017. SIRIM, landets version av FCC eller TENAA, certifierade senast en telefon tillbaka i juli 2018. Den lokala butiken har också rensats ut.

I Mellanöstern verkar samma sak hända men vi vill först bekräfta från Sony Mobile. Vad tror du?

VIA: XPERIA-blogg