Sony Xperia XA3 läcker med en hög 21: 9-skärm

Sony Xperia XA3 läcker med en hög 21: 9-skärm

Höga skärmar har blivit trenden inom smartphones de senaste åren, med många företag som byter till bildförhållanden som 18: 9 och 19.5: 9 snarare än att hålla fast med bildförhållandet 16: 9. Nu visar en ny läcka att Sony kanske driver saker ännu längre.

Den kommande Sony Xperia XA3 har läckt ut med en 21: 9-skärm. Enheten har en superhög skärm med smala ramar runt den, spara till toppen där den har en större panna. Vi kan också se en dubbla kamerainställning runt baksidan, en USB-C-port på enhetens botten och vad som ser ut att vara ett 3,5 mm hörlursuttag uppe. Det finns också en fingeravtrycksläsare på sidan av enheten.

Specifikationer för denna Xperia XA3 är fortfarande lätta, men rykten har föreslagit att den kan innehålla en 5,9-tums skärm, octa-core Snapdragon 660-processor, 4 GB RAM och 64 GB inbyggt lagringsutrymme. Den dubbla bakre kamerainställningen sägs erbjuda 23MP- och 8MP-sensorer, och det förväntas att ett 3500mAh-batteri kommer att driva hela paketet.

Medan vi har sett en hel del högre skärmar på smartphones de senaste åren ser 21: 9-skärmen på denna läckta Sony Xperia XA3 fortfarande lite … annorlunda ut. Det kan vara trevligt för människor som tittar på många filmer på sin telefon, och det kommer att vara intressant att använda Android i allmänhet på sådana på hög skärm. Sony kunde visa den här enheten på MWC senare denna månad, så vi kanske inte behöver vänta länge för att se Xperia XA3 och dess superhöga skärm i aktion.

Vill du ha en telefon med 21: 9-skärm?