Sound Amplifier-appen hjälper till att förbättra lyssnarupplevelsen

Google Sound Amplifier

Människor som är hörselskadade får nu mer hjälp än någonsin. Vi pratar inte bara om mer högteknologiska hörapparater utan också avancerad teknik som kan hjälpa till i konversationer. Man kan alltid be den andra personen att göra sin röst högre eller upprepa vad han säger men saker kan vara enklare. Det finns en app för det. Google har introducerat Sound Amplifier som är en ny mobilkommunikationsapp som hjälper människor att höra tydligare. Vad det gör är att anpassa frekvenser för att förstärka alla ljud du behöver höra.

Faktum är att det finns hundratals miljoner människor (466M) i världen som har svårt att höra. Vissa kan betraktas som hörselnedsättning. Sådan oförmåga kan vara begränsande eller isolerande men det finns lösningar.

Denna Android-tillgänglighetsapp har utvecklats för att hjälpa människor att höra tydligt. Det har funnits ett tag men det är först nu som de flesta Android-användare på åtminstone Marshmallow kan ladda ner och använda Sound Amplifier-appen från Google Play Store.

Namnet Ljudförstärkare säger allt. Det hjälper till att förstärka ljud i situationer du mest behöver. Den har speciella men enkla kontroller som du kan justera när du ansluter hörlurarna. Under samtal kan du använda Android-appen för att förstärka alla ljud. Det är ganska användbart i bullriga miljöer eller offentliga platser.

Google Sound Amplifier skärmdumpar

Appen kan förstärka ljud, justera ljudfrekvenser eller filtrera bort bakgrundsbrus. Den har ljudvisualisering så att människor kan veta när ett ljud upptäcks. Enkelt uttryckt ger appen visualisering samtidigt som ljudet förstärks för lyssnaren. Att visualisera en förändring eller justering kan vara mer användbart så att du vet att mycket ljud förstärks enligt beskrivningen.

Google har alltid åtagit sig att göra det enklare för allmänheten. Sound Amplifier-appen är att hjälpa till att göra ljudet tydligare än vad det är och göra det mesta tillgängligt för fler människor. Det finns en app för nästan vad som helst och den här ljudförstärkaren är bevis.