SpaceX av Elon Musk återvänder till opera, den här gången utan explosioner

SpaceX av Elon Musk återvänder till opera, den här gången utan explosioner

SpaceX, projekt grundat av de välkända Elon Musk, hade stoppat lanseringar efter det misslyckade Cape Canaveral den 1 september 2016 när en flytande syretank i Falcon 9 genererade en explosion, vilket hindrade raketen från att sätta en satellit i samband med projektet i omloppsbana. Internet.org av Mark Zuckerberg.

Men efter en kort paus SpaceX har återupptagit lanseringar, och den här gången saknades ingen framgång. Lanseringen ägde rum kl 18:54 italiensk tid från Vanderberg-basen (Kalifornien); Två minuter och 33 sekunder efter lanseringen lämnade den första etappen den andra, med framgång tillbaka till den flytande plattformen i Stilla havet, så att den kunde användas igen för framtida liknande operationer.

LÄS OCH: Snapchat är seriöst

Uppgiften för det andra steget var att sätta tio av de sjuttio satelliterna i omloppsbana Nästa Iridium avsedda att ersätta de som för närvarande används och “gamla” när de placerades mellan 1997 och 2002. Framgången gav teamet viss säkerhet SpaceX, kännetecknat av det obehagliga äventyret i Cape Canaveral som hade skadat relationer med investerare och troende i projektet något.

Via: Engadget Källa: SpaceX