SpaceX Dragon V2: en ny modul för rymdtransport (foton och videor)

SpaceX Dragon V2: en ny modul för rymdtransport (foton och videor)

där SpaceX är ett amerikanskt privat företag som är verksamt inom rymdtransport. Deras Dragon-kapsel har transporterat gods och utrustning till den internationella rymdstationen sedan 2012. Den nyligen presenterade nya modellen ger många intressanta innovationer, som att bära ett besättning.

LÄS OCH: NASA testar en ny fallskärm för att landa på Mars

Dragon V2 kommer att kunna bära, förutom gods, upp till sju personer och tillåta mjuk landning på fast mark, förlitar sig på drivkrafter som gör det möjligt att uppnå en helikopters noggrannhet utan användning av fallskärm; inte dåligt jämfört med den nuvarande modellens dike.

Även om kapseln fortfarande testas, Elon Musk, VD för SpaceX, är övertygad om att de första bemannade resorna kommer att börja i slutet av 2016. Bekvämlighet och innovation är inte det enda målet för detta projekt: till en kostnad av 20 miljoner dollar per flygning avslöjar det sig som en “ekonomiskt” alternativ till nuvarande lösningar.

Den här nya transportmodulen lovar bekvämare och kostnadseffektivare resor tur och retur för astronauter som reser mellan jorden och ISS. Om du också vill känna dig som en rymdresande, men inte har kapitalet tillgängligt, kan du njuta av bilderna och videoklippen från SpaceX Dragon V2 som du hittar nedan.

Gata