Spotify Tastebuds-funktionen hjälper dig att upptäcka ny musik med dina vänner

Spotify Tastebuds-funktionen hjälper dig att upptäcka ny musik med dina vänner

Ett stort fokus för Spotify är att hjälpa användare att upptäcka ny musik, som att använda personliga spellistor som Discover Weekly. En ny läcka visar att Spotify har en annan upptäcktsfunktion på gång.

Tastebuds är en ny funktion som Spotify för närvarande har testat. Tastebuds upptäcktes av forskaren Jane Manchun Wong och beskrivs så här: “Nu kan du upptäcka musik genom vänner vars smak du litar på.” Du kan se en version som inte fungerar just nu.

Wong förklarar att du trycker på pennikonen i Tastebuds för att söka igenom de personer du följer på Spotify. Du kan sedan se information om vad dessa människor har lyssnat mest på och lyssna på eller lägga till låtar i ditt bibliotek.

Spotify utfärdade ett uttalande om den här funktionen men sa inte riktigt mycket om den och sa: “Vi testar alltid nya produkter och upplevelser, men har inga ytterligare nyheter att dela med oss ​​av just nu.”

Det finns en funktion på skrivbordsversionen av Spotify som låter dig se vad alla personer du följer för närvarande lyssnar på. Kanske kommer Tastebuds att ge en liknande typ av funktionalitet till mobila enheter, så att du enkelt kan se vad dina vänner för närvarande lyssnar på och sedan hjälpa dig att kontrollera dessa låtar själv.