Spotify testar en ny “Premium Duo” -plan på utvalda marknader

Spotify testar en ny

Om det finns två personer i ditt hushåll som lyssnar på Spotify men familjeplanen är lite för dyr för dig, har musikströmmande jätte uppenbarligen hört dig. De testar nu en ny sak som heter “Premium Duo” som ger dig en prenumeration för två personer, som borde vara perfekt för par eller rumskamrater som vill ha ett eget konto. Men de testar det på bara fem små marknader för tillfället och vi är inte säkra på om det så småningom kommer att se dagens ljus.

Som du kan anta från dess namn är Premium Duo-planen avsedd för bara två personer som tydligen bor i samma hus. När du registrerar dig kommer den att be dig att ange din adress bara för att se till, till skillnad från familjeplanen som inte ber dig att göra det. Den goda nyheten är att när det gäller prisklass ligger det mellan priset på ett enskilt premiumkonto ($ 9,99) och familjeplanen ($ 14,99) eftersom det beräknas vara $ 12,99.

Paret av användare som registrerade sig kommer också att få en speciell funktion som heter Duo Mix som faktiskt skapar en enda spellista baserad på både parets eller rumskompisernas musiksmak och lyssningshistorik. Spellistan uppdateras automatiskt när ni båda fortsätter att lyssna på era respektive spellistor. Om du har olika smaker får du en ganska galen blandning. Men det finns alternativ att välja vilken typ du vill lyssna på som chill eller upbeat och du kan också välja bort det.

Testet för Premium Duo-planen är dock fortfarande på en ganska liten marknad. Det rullar bara ut till fem länder för närvarande: Colombia, Chile, Danmark, Irland och Polen. Det finns ingen anledning för nu till varför dessa länder valdes och ingen uppdatering ännu om det kommer att rulla ut till andra territorier också.

VIA: SlashGear