Star Trek Enterprise i NASA-koncept (foton och videor)

Star Trek Enterprise i NASA-koncept (foton och videor)

De Dr. Harold “Sonny” White han är chef för Advanced Propulsion Theme Lead för NASA Engineering Directorate division som behandlar alternativa framdrivningssystem. Arbetet med Fysisk och hans team är att bygga en thrusters för interplanetära resor som de vid plasma oa joner.

LÄS OCH: SpaceX Dragon V2: en ny modul för rymdtransport

Så sci-fi som det kan låta presenterade Dr. White nyligen sin senaste teori om att en varpmotor, som de föreställda sig i Star Trek. Motorerna skulle baseras på “Alcubierre drive”, en teori som utvecklats av fysikern Miguel Alcubierre som antar att färdas i högre hastigheter än ljusets, utan att kränka relativiteten hos Einstein.

Konceptet bakom dessa thrusters (presenterades vid SpeceVision 2013) är att ett rymdfarkost utrustat med en fältgenerator som kan “böja” rymden kan förkorta avstånd, så att de kan färdas med högre hastigheter än ljusets, utan att dock ändra sin lokala hastighet.

Konstnären Mark Rademaker, specialiserad inom framställa 3D, nyligen släppt i begrepp gjord med Dr. White. I de suggestiva bilderna heter ett rymdskepp Företag är omgiven av de två ringar som ska generera fält av krökning.

Nedan rapporterar vi videon från konferensen och ett galleri med de begrepp som vi hoppas snart kommer att bli verklighet för rymdresor.

Gata