T-Mobile 2,5 GHz 5G-täckning är nu live i fler större städer

T-Mobile 2,5 GHz 5G-täckning är nu live i fler större städer

T-Mobile utökar sina 2,5 GHz 5G till fler städer.

T-Mo bekräftade den här veckan att dess 2,5 GHz 5G-täckning nu är tillgänglig i delar av Chicago, Houston och Los Angeles (via). Det finns dock inga kartor ännu som visar exakt var i dessa städer 2,5 GHz 5G är tillgängligt.

Med tillägget av Chicago, Houston och Los Angeles är T-Mobile 2.5GHz 5G nu tillgänglig i 5 städer. T-Mo aktiverade tidigare täckningen också i Philadelphia och New York City.

T-Mobile hade redan sin 600MHz 5G-täckning live i dessa 3 städer, men tillägget av 2,5 GHz 5G är fortfarande anmärkningsvärt. Det beror på att dessa 2,5 GHz-luftvågor som T-Mo förvärvade som en del av sin sammanslagning med Sprint kan öka kapaciteten och hastigheterna. Medelhastigheter med 2,5 GHz 5G når 330 Mbps medan topphastigheter passerar 1 Gbps.

Du behöver en enhet kompatibel med 2,5 GHz 5G för att dra nytta av den ökade kapaciteten och hastigheterna. Den goda nyheten är att det finns flera T-Mobile-enheter som kan hänga på en 2,5 GHz 5G-signal, inklusive Galaxy S20-serien, Galaxy Note 10+ 5G, OnePlus 7T Pro 5G McLaren, OnePlus 8 5G och LG V60 ThinQ 5G.

En av de största fördelarna som T-Mobile ansåg att dess sammanslagning med Sprint skulle ge är bättre 5G för konsumenter, och det är vad T-Mo-kunder får med denna 2,5 GHz 5G-lansering. Det tar lite tid för T-Mobile att återanvända Sprints 2,5 GHz-luftvågor för T-Mo 5G, men när den tjänsten går live på din marknad bör väntetiden vara värt det.