T-Mobile rapporterar dataintrång som påverkar mer än en miljon kunder

T-Mobile rapporterar dataintrång som påverkar mer än en miljon kunder

Under helgen rapporterade T-Mobile ett säkerhetsbrott som påverkade en mindre del av sina användare. Företaget meddelade att ett dataintrång inträffade i dess nätverk i början av november och drabbade cirka 1,5% av sina kunder.

Det motsvarar cirka en miljon av sina 75 miljoner kunder, rapporterar TechCrunch. Brottet gav inte hackare tillgång till ditt lösenord eller personnummer, men det gav fortfarande bort viktig information.

Och det inkluderar ditt namn, faktureringsadress, telefonnummer, kontonummer och information om din T-Mobile-prisplan. Det verkar som mycket information man kan använda för att få tillgång till ditt konto genom att utge sig för att vara dig.

T-Mobile håller sig väldigt trångt om intrånget, och det kommer inte att säga exakt vilka åtgärder företaget vidtar för att skydda de drabbade användarna. Det är ganska ovanligt att se, eftersom du kan tänka dig att företaget skulle vidta några extra försiktighetsåtgärder för de drabbade användarna. Företaget sa att det tar säkerheten för din information på största allvar, men det betyder uppenbarligen ingenting. Det ber också användare att uppdatera sitt PIN-nummer så att ingen annan kan utge dig.

Även om intrånget inte gav hackare åtkomst till ditt lösenord kan det ändå vara en bra idé att uppdatera ditt lösenord.

Märkt med T-Mobile