Telegram ger krypterade videosamtal (alfa-version)

Telegram ger krypterade videosamtal (alfa-version)

Även om Telegram är känt för att vara en av de bästa (om inte de mest populära) meddelandeprogrammen, saknades en sak i det: videosamtal. Med alla dess klockor och visselpipor kunde du bara chatta med dina kontakter där, men som vi alla vet nu är videosamtal det bästa sättet att komma i kontakt med nära och kära under denna pandemi. Och så slutligen gör de tillgängliga “snabba och säkra” videosamtal för att fira sitt 7-årsjubileum. Det är fortfarande i alfafasen men åtminstone alla användare kan prova den här tidiga versionen för tillfället.

Även om detta fortfarande finns i alfa-versionen kan alla användare som har uppdaterat till den senaste versionen av appen prova det. Du kan starta ett videosamtal genom att gå till din kontakts profilsida. Medan du redan är mitt i ditt samtal kan du fortfarande slå på och av videon och bara gå med videosamtal om ditt internet inte är så stabilt eller om du sparar på dina data. Det stöder också bild-i-bild-läge så att du fortfarande kan läsa och svara på dina andra chattar medan du gör videosamtalet.

För tillfället är endast en-mot-en-videosamtal tillgängliga men de sa att de arbetar med att starta gruppvideosamtal under de närmaste månaderna. Men för närvarande är alla videosamtal naturligtvis skyddade av end-to-end-kryptering. Ett sätt att kontrollera är att jämföra de fyra emojis som kommer att visas på din skärm och på chattpartners skärm och om de matchar betyder det att ditt samtal är “100% säkrat med tidstestad kryptering”.

Uppdateringen innehåller också fler animerade emojis som en del av deras 7-årsjubileum. Du får några nya smileyemojis liksom kattemojis så att du har mycket mer att välja på när du vill reagera på ett animerat sätt. Det finns också en animerad aubergine, persika och eld. Som du kan använda för några “glittrande” konversationer. För att börja använda en av de animerade emojierna, skicka bara ett meddelande med en enda emoji.

Du kan uppdatera ditt Telegram till den senaste versionen för att börja använda dessa videosamtal. Kom ihåg att eftersom detta fortfarande är i alfa-version, kanske det inte är så stabilt som du vill att det ska vara.