Tesla gör sina patent till “öppen källkod”

Tesla gör sina patent till

I syfte att stimulera innovation och framsteg, Tesla Motorer officiellt, via VD Elon Musks blogg, att han inte kommer att stämma de (ja, inklusive tävlingen) som använder sina patent om teknik för elbilar.

LÄS OCH: Ryden, bilbatteriet som laddas på 12 minuter

Beslutet fattades främst på grund av det begränsade utnyttjandet av elfordon (endast 1% av marknaden). Även enligt Musk, strömmen patentsystem det är otillräckligt och skulle kväva innovation till förmån för stora företag snarare än att hjälpa uppfinnare självständig eller framväxande.

Fokus bör därför inte vara på konkurrens mellan tillverkare av elfordon utan på den som ges av konventionella fordon. Teslas ursprungliga idé var att skapa patent som skulle säljas till stora biltillverkare för massproduktion, men tyvärr var inte intresset det man hoppades på. I uttalandet skriver Musk:

”Tesla Motors grundades för att påskynda tillkomsten av hållbara fordon. Om vi ​​istället för att bana väg för skapandet av nya medel stänger vi tillgång till varje ny upptäckt, går vi emot våra mål. “

I posten hänvisar VD också till panorama öppen källa med hänvisning till företag som Twitter är Google som går mot en defensiv användning av Immateriella rättigheter. Detta betyder inte att vi snart kommer att se de stora försvinna juridiska strider med patent, men förhoppningen är att vi i allt större utsträckning kommer att gå mot en strategi som inte bara är inriktad på vinst utan också på framsteg.

Gata